Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Javier Jaén: "Trump és tan hipnòtic com veure un accident"

L'il·lustrador català, un habitual del New York Times, repassa les seves imatges més icòniques i algunes polèmiques sonades

ENTREVISTA. Javier Jaén

ENTREVISTA. Javier Jaén

18:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1667654392448/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Segur que heu vist alguna de les seves creacions en banderoles penjades als fanals de Barcelona: el cervell de focs artificials de l'última exposició del CCCB o una immensa boca oberta vista des de dins que anuncia una fira d'artesans gastronòmics. O potser teniu llibres del premi Nobel J.M. Coetzee amb portades il·lustrades per ell o heu sentit la música del disc 'V.E.H.N.' de Love of Lesbian mirant abstrets la portada del saltador i la piscina buida, obra seva.

Javier Jaén és també l'autor del polèmic cartell de la pel·lícula 'Madres Paralelas' de Pedro Almodóvar (el mugró d'on queia una gota de llet) que Instagram va censurar per pornogràfic. Després la companyia de Mark Zuckerberg va haver d'admetre que s'havia equivocat i en permetia la publicació perquè era una expressió artística. També va firmar la portada de la revista americana Ebony on apareixia la fotografia de Bill Cosby esquerdada per il·lustrar un article sobre les desenes d'acusacions d'abusos sexuals contra l'actor. Als Estats Units aquesta imatge va provocar una controvèrsia que van recollir mitjans com la CNN.

Jaén s'ha fet un nom sobretot com a il·lustrador de diaris i revistes internacionals de prestigi (The New York Times o National Geographic) Son icòniques les seves imatges de Donald Tump fetes amb un guant de boxa o una cadena d'or amb el símbol del dòlar. Ara, per primera vegada, s'ha pogut veure una exposició antològica dels seus treballs a Bilbao, que podria viatjar a Barcelona. Mentrestant ha publicat el llibre de gran format 'Greetings from Javier Jaén Studio' on recull la seva trajectòria, una de les més brillants de la comunicació gràfica del país.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00