Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

'Jusqu’ici, tout va': "No em penso despullar per la teva pel·lícula"

L'actor Francesc Cuéllar debuta com a director a 'Jusqu’ici, tout va', amb Lola Marceli com a protagonista

ENTREVISTA 'Jusqu’ici, tout va'

ENTREVISTA 'Jusqu’ici, tout va'

17:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1667740737334/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

"No penso fer l'escena del nu. No em despullaré". Així comença la pel·lícula 'Jusqu’ici, tout va' amb la que l'actor Francesc Cuéllar debuta com a director i que protagonitza amb Lola Marceli ('Mercado Central', 'El Súper', 'Amar en tiempos revueltos'...). Però el nu en qüestió acaba sent només la punta de l'iceberg de tot el que els passa als dos personatges durant el llargmetratge, ja que arran d'això van tocant altres temes que els defineixen com a persona i que, a la vegada, afecten la relació que tenen. Són 66 minuts de pel·lícula amb alts i baixos, llàgrimes, tensió, violència i tendresa. Una conversa entre dos companys i amics de professió.

Al 'Tot és comèdia' hem parlat amb tots dos actors sobre la pel·lícula, però també sobre els paral·lelismes amb la vida real i l'entrellat de la història. Com gestionem el fracàs? Quin preu té el triomf, o el que nosaltres creiem que és triomfar? El debat que posa damunt la taula 'Jusqu’ici, tout va' no només apel·la actors i actrius. És veritat que és una pel·lícula molt meta (és una pel·lícula sobre què passa en un rodatge), però el que planteja va més enllà del món cinematogràfic: "El sí compromet; el no, defineix". Qui es pot permetre rebutjar una feina que impliqui anar en contra de la mateixa voluntat? "Hi ha una por instal·lada que costa d'assumir en un context tan precari com és el nostre, i és que ens pensem que si rebutgem algun projecte no ens tornaran a trucar", reflexiona en Francesc.

La Lola ens ha explicat que al llarg de la seva carrera professional sí que s'ha trobat en situacions com la que interpreta a 'Jusqu’ici, tout va': "Quan era més jove, una vegada la meva representant em va dir que em volien per una pel·lícula, però que em van buscar per ensenyar el cul. Pagaven molt bé, és veritat, però vaig dir que no perquè no m'interessava, no hi veia cap retorn personal ni professional. Ho vaig decidir llavors així, tot i que podria haver estat diferent si m'hagués passat en un altre moment de la vida". I afegeix: "Hi ha hagut cops que, enmig d'algun projecte, he pensat 'què hi faig aquí?' o que he notat que era un element més però que no centrava l'interès en cap moment. I si et passa això normalment no ho diràs per por". La Lola assegura que el que més li ha costat a la vida ha estat aprendre a dir que no.

Es va estrenar al festival Atlántida Film Fest de Mallorca, que és el festival organitzat per Filmin. Allà van guanyar la menció especial del jurat. "És bonic que una pel·lícula en català guanyi un reconeixement internacional", apunta el Francesc. Dimecres que ve seran al festival Most (Vilafranca), a finals de mes al Festival Rizoma de Madrid, i durant la tardor hi haurà cinemes catalans amb la projecció. Els actors i actrius que hi apareixen són Lola Marceli, Francesc Cuéllar, Anna Pérez Moya, Alejandro Bordanove, Mariantònia Salas, Hodei Arrastoa i Àurea Márquez.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00