Sociedad

L'incendi a la fàbrica de Constantí ja està extingit

El Plaseqta s'ha desactivat aquest matí

Camió d'emergències / ACN

Tarragona

L'incendi a la fàbrica de sofre Afepasa de Constantí ja està extingit: els Bombers han comprovat que el material s'hagués refredat i s'han retirat de la zona. El Plaseqta s'ha desactivat aquest matí i la petita part que encara quedava confinada -sense ningú a l'interior de les instal·lacions segons els Mossos- aquesta matinada ja s'ha aixecat.

Dos policies locals han resultat ferits lleus: un menys greu ha estat traslladat a l'hospital Joan XXIII de Tarragona i ja ha pogut tornar a casa, mentre que l'altre ha estat donat d'alta in situ. L'incendi s'ha produit cap a les 14'45h d'aquest dilluns i les dues sirenes han sonat una hora després al activar-se el pla d'emergències. Segons el delegat del govern al Camp de Tarragona, Àngel Xifré, el decalatge temporal ha estat perquè la companyia no està inclosa a la normativa Seveso, que regula els accidents d'empreses de substàncies perilloses.

S'ha ordenat el confinament dels treballadors de tot el polígon davant de la possibilitat d'inhalar diòxid de sofre i s'ha avisat a tres centres educatius. Segons les mostres preses per Qualitat Ambiental, els niovells detectats són molt baixos, de 38 micrograms, quan l'afectació es considera a partir de 500. Al llarg de la tarda el confinament s'ha ampliat a l'aeroport, una part de Constantí i una de Reus a causa d'un canvi en la direcció del vent, una zona bàsicament industrial i amb alguns masos aïllats, sense nucli de població. També s'ha tallat de manera preventiva la circulació de trens entre Reus i Constantí i dues carreteres locals.

L'empresa explica que l'origen ha estat una deflagració per un foc elèctric.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad