Sociedad

Canvis en la gestió de les suredes per millorar la seva resistència

El sector surer dona feina directa a unes 300 persones a tot Catalunya. El gruix de la indústria es dedica al tap però comença a obrir-se pas en camps com el de la cosmètica.

Una sureda. Imatge d'arxiu.

Una sureda. Imatge d'arxiu. / ACN

Girona

La Fundació Institut Català del Suro ha posat en marxa un projecte amb finançament europeu (FEADER) per trobar les millors tècniques de gestió de les suredes per millorar la seva productivitat i resiliència.

Durarà dos anys i suposa la continuació del projecte Life+ Suber, que ja incidia en aspectes de gestió per adaptar aquestes plantacions al canvi climàtic.

En una entrevista a l'Aquí Girona, el director de l'Institu Català del Suro, Albert Hereu, ha explicat que bona part de l'èxit resideix en com es gestiona el sotabosc. S'han seleccionat una 23 parcel·les de tot Catalunya perquè sigui representativa del territori i se'ls aplicarà diferents models de gestió per poder comparar després els resultats.

Hereu ha explicat que la pràctica totalitat de la producció del sector surer català està enfocada al tap de suro, cosa que és una "debilitat" però que s'està investigant en nous usos en camps com el de la construcció o la cosmètica.

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí.

Albert Hereu, director de l'Institut Català del Suro

11:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1667917057089/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad