Economía y negocios

Tarragona tanca la temporada turística d'estiu amb un increment del 23% de visitants

Gairebé vuit de cada deu escullen els càmpings per allotjar-se

L'alcalde i el gerent del Patronat de Turisme / cedida

Tarragona

La ciutat ha arribat enguany gairebé als 200.000 turistes, sense incloure els pisos turístics ni els creueristes, 40.000 més que l'any 2019 abans de la pandèmia. Segons l’alcalde, Pau Ricomà, “s'han superat les expectatives i obtingut xifres mai abans vistes en la història. Tarragona està de moda”.

En general, els càmpings han suposat un 80% del turisme, mentre que els hotels ho han fet en un 18%. Pel que fa a pisos i apartaments, s’especula que el seu percentatge rondi sobre el 2%.

Les pernoctacions han arribat a 934.761. Aquesta última dada té un motiu de pes, i és que com ha especificat el director del Patronat Municipal de Turisme, Víctor Franquet, “els càmpings obliguen a fer la compra d’un mínim de set nits per tramitar la reserva”, requisit que no era indispensable els anys anteriors.

Del 23% de guany turístic respecte l’any 2019, el turisme internacional acapara el 43%, mentre que el nacional ho fa en un 57%. Amb la vista ja posada a l’estiu del 2023, Ricomà ha insistit en “augmentar la internacionalització així com el mercat nacional i també els visitants procedents de l’àrea metropolitana de Barcelona”. Concloent, Franquet ha recollit la satisfacció del sector hoteler privat, que ha valorat les vacances d’estiu amb una puntuació mitjana de 7,64.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad