Sociedad

Trànsit destinarà el carril dret de la circumval·lació de Girona per l'AP-7 exclusivament per als vehicles que surten o entren a l'autopista

És una mesura innovadora que de moment, només s’ha aplicat en aquest punt de la xarxa.

Circulació de cotxes per l'AP-7

Circulació de cotxes per l'AP-7 / ACN

Girona

Trànsit i ministeri de Transports han presentat avui el Pla de Trànsit per reduir la sinistralitat a l'AP7 i el tram d'aquesta autopista que rodeja Girona és una de les àrees on s'hi han establert mesures. S'ha acordat una mesura pionera al tram de l'AP-7 que té 4 carrils. El que faran és reservar el carril de la dreta només per als vehicles que es preparen per sortir de la via o incorporar-se a l'autopista. La idea és donar més temps als vehicles per poder entrar i abandonar la via. En aquest carril reservat la velocitat màxima serà de 80 km/h. En el cas que un vehicle entri a l'autopista per una sortida i surti per la següent, o sigui, que utilitzi l'AP-7 com una ronda, no caldrà que surti d'aquest carril.

Aquesta és una de les mesures incloses dins el Pla de Trànsit. Els seus responsables i els del ministeri de Transports asseguren que l'acord per actuar en aquesta via és fruit del treball conjunt per reduir l'accidentalitat i millorar la funcionalitat de l'autopista AP-7, on hi ha hagut un increment de trànsit del 40% des de la desaparició dels peatges i un augment de la sinistralitat. L'AP-7 concentra el 17 % de les víctimes mortals del 2022.

El director del Servei Català del Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que prenent mesures per reduir la sinistralitat disminuiran les víctimes, però també les retencions en aquesta via. Lamiel assegura que la congestió provocada per accidents ha augmentat en un 98%, pràcticament s’ha doblat, en aquesta via des de la desaparició dels peatges.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad