Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Jordi Casals, president del Barça Atlètic, a judici per ocultament i alçament de béns

El 2014, Casals va ser condemnat a pagar 84.000 euros per un negoci immobiliari fallit, una xifra que encara no ha abonat

Jordi Casals, president del Barça Atlètic, a judici per ocultament i alçament de béns

Jordi Casals, president del Barça Atlètic, a judici per ocultament i alçament de béns

06:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1668092956571/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El president del Barça Atlètic i expresident de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Casals i Vilalta, s'asseurà al banc dels acusats per uns presumptes delictes d'ocultament de béns, alçament de béns i insolvència punible. El jutjat d'instrucció número 5 de Sant Boi de Llobregat ha obert judici oral contra Casals, que el 2014 va ser condemnat a pagar 84.000 euros als seus ex socis per un negoci immobiliari fallit. A dia d'avui encara no ha efectuat el pagament i els mateixos ex socis li reclamen 300.000 euros i sis anys i mig de presó. La Fiscalia, de moment, no l'acusa i demana el sobreseïment de la causa.

Casals va ser absolt d'una primera demanda civil, però el seus ex socis van presentar un recurs i l'any 2014 l'Audiència de Barcelona el va condemnar a indemnitzar-los pel negoci immobiliari fallit, a més de demanar l'embargament dels seus béns. Abans d'aquella sentència, Casals s'havia venut la casa per una xifra superior a 400.000 euros i transferit l'empresa Grup Inversor Cercasa SL al seu fill. Aquestes transaccions van fer que Casals es quedés sense patrimoni i, per tant, no pugués fer front al pagament dels 84.000 euros.

És per això que els ex socis es van querellar, aquesta vegada per la via penal, contra Casals. Consideren que la venda de l'immoble i de l'empresa constitueixen dos delictes d'ocultament i alçament de béns, mentre que la impossibilitat d'abonar la sentència dels 84.000 euros correspondria al delicte d'insolvència punible. Ara, el Jutjat d'Instrucció 5 de Sant Boi li exigeix una fiança de 300.000 euros què haurà de compartir de manera solidària amb tres del seus familiars, també acusats com a cooperadors necessaris.

Des del club transmeten tranquil·litat i insisteixen en la presumpció d'innovència de Jordi Casals. que està tranquil i confiat que la sentència serà absolutòria. De fet, en cap junta directiva s'ha tractat el tema del judici contra el president del Barça Atlètic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00