Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

L'Audiència reobre la querella presentada per Jaume Roures contra Bartomeu i Masferrer dins el cas 'Barçagate'

La sala admet el recurs del fundador de Mediapro i sentencia que l'expresident del Barça i la seva mà dreta han de tornar a ser investigats per injúries i calúmnies en la segona branca del Barçagate

BARCELONA, CATALONIA, SPAIN - 2021/03/01: A police officer seen leaving the FC Barcelona office. Police have been to the offices of the Football Club Barcelona for registration and investigation about the alleged crimes of unfair administration and corruption known as 'Barçagate', a record that has resulted in the arrest of former club president, Josep María Bartomeu. (Photo by Thiago Prudêncio/SOPA Images/LightRocket via Getty Images) / SOPA Images

Barcelona

L'Audiència Provincial de Barcelona ha admès el recurs presentat per Jaume Roures i reobre la querella per injúries i calúmnies que l'empresari va interposar contra Josep Maria Bartomeu, Jaume Masferrer, el FC Barcelona, l'empresa I3Ventures i el seu propietari, Carlos Ibáñez, arran dels missatges ofensius publicats a les xarxes socials i que s'engloben dins el cas 'Barçagate'. L'abril passat, el jutjat d'Instrucció número 13, el mateix que investiga la causa principal per administració deslleial i corrupció entre particulars, va arxivar aquesta branca en considerar que els missatges emesos al perfil de Twitter "Jaume de Terror 2" i de Facebook "Jaume un Film de Terror" no s'havien de considerar punibles i que s'englobaven dins el dret fonamental de la llibertat d'expressió i comunicació. L'Audiència creu ara que aquell arxiu va ser precipitat i considera que el procediment ha de continuar. Per tant, Bartomeu, Masferrer, el Barça, I3Ventures i Carlos Ibáñez tornaran a ser investigats.

En la sentència, a la qual ha tingut accés el 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya, els tres magistrats de la Secció Segona de l'Audiència assenyalen tres motius pels quals consideren que l'arxiu va ser prematur: en primer lloc,no es va acreditar que els querellats no tinguessin relació amb els missatges emesos a Twitter i Facebook; en segon lloc, no es podia sostenir que les publicacions es trobessin compreses en l'exercici de la llibertat d'expressió i informació; i com a tercer motiu, els magistrats creuen que les declaracions testificals dutes a terme van ser escasses.

En relació al dret fonamental de la llibertat d'expressió i informació, el tribunal entén que els missatges tenen "una intencionalitat aparent diferent a la pròpia de l'afany informatiu" i que en aquestes publicacions "s'alberga una intencionalitat d'emisió de judicis de valor sobre el sr Roures direccionats directament a la transmissió i retroalimentació de contingut negatiu". En aquest sentit, la sentència determina que "els indicis existents apunten a la publicació de missatges i tuits acompanyats de mems i fotografies de contingut clarament ofensiu creat per l'empresa digital Nicestream-I3Ventures contractada amb la concreta finalitat de perjudicar la imatge del sr Roures".

Entre aquests missatges ofensius, la mateixa Audiència destaca frases com "financiador del golpe de Estado", "colaborador de ETA", "catanazi y enfermo Roures" i "la zorra de Jaume Roures", entre d'altres. A més, assenyala com un aspecte important que la creadora de la pàgina de Facebook "Jaume un Film de Terror" fos Michelle Seixas, la parella de Carlos Ibáñez i responsable a I3Ventures-Nicestream.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00