Sociedad

Plantegen ubicar l'estació de l'alta velocitat a un quilòmetre de l'aeroport

Segons l'estudi d'alternatives, l'obra costarà uns 50 milions d'euros i, en principi, aprofitarà infrastructura existent

Foto de recurs de l'aeroport

Foto de recurs de l'aeroport / ACN

Girona

L'Estat manté el seu propòsit de construir una estació d'alta velocitat a l'aeroport de Girona i treballa amb dues alternatives per situar aquesta infrastructura a entre 600 metres i un quilòmetre de distància de la terminal d'avions. El cost d'aquesta nova estació a la línia de l'alta velocitat és d'aproximadament 50 milions d'euros.

El secretari general d'Infraestructures, Xavier Flores, ha explicat que en tots dos casos s'aprofitaria el punt d'avançament i estacionament de trens (PAET) que hi ha a Vilobí d'Onyar, un espai que compta amb quatre vies. La primera opció contempla afegir-hi dues vies més i la segona allargar les quatre vies cap al nord. Aquesta segona opció seria la que s'acostaria més a la terminal.

Tan una solució com l'altra preveuen que capti entre 2'4 i 3 milions de passatgers cada any i si aquestes previsions es superessin es podria ampliar en una segona fase que contemplaria una línia específica per a l'aeroport i que costaria uns 50 milions d'euros més.

Plantegen ubicar l'estació de l'alta velocitat a un quilòmetre de l'aeroport

04:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000031859/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad