Sociedad

L'Associació Contra el Càncer i l'Ajuntament de Girona busquen espais lliures de fum a la ciutat

La ciutadania pot votar quins punts de Girona es podrien acabar convertint en espais allberats del tabac fins al 16 de gener

Imatge promocional

Imatge promocional / Ajuntament de Girona

Girona

L'Associació Contra el Càncer i l'Ajuntament de Girona posen en marxa una consulta popular perquè la ciutadania esculli quins punts de la ciutat es podrien acabar convertint en espais lliures de fum. El termini de votació comença avui a través de la plataforma participativa de "Girona participa" i s'allargarà fins al 16 de gener.

La campanya té l'objectiu de facilitar els hàbits de vida saludable i posar fre a l'impacte del tabac, sobretot en menors. Per això es vol alliberar els espais públics del fum del tabac, com s'ha aconseguit a Barcelona, que s'ha aprovat aquesta restricció al Parc de la Ciutadella.

L'acció també vol ampliar l'actual Llei antitabac i la primera generació lliure de fum de tabac l'any 2030, tal com marquen les directrius de la Unió Europea.

7 de cada 10 menors exposats al tabac

Segons l'Associació contra el càncer a Girona, el 72% dels menors de dotze anys estan exposats al fum del tabac, dels quals el 43% ho està en espais públics, perquè 9 de cada 10 fumadors ho fa davant d'ells.

L'entitat també alerta que el fum tòxic del tabac també està relacionat amb el càncer, ja que conté més de 70 substàncies cancerígenes.

Hem parlat d'aquesta iniciativa amb la regidora de Salut de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau:

Eva Palau, regidora de Salut de l'Ajuntament de Girona

06:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1668426550150/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00