Ocio y cultura

El saber de tota la vida que no es pot perdre

El Calendari de l'Ermità compleix 148 anys i estrena versió àudio descarregable mitjançant un codi QR

El calendari de l'ermità celebra 148 anys

El calendari de l'ermità celebra 148 anys

12:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000031920/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

Sabíeu que l'any vinent es commemora el 800 aniversari del pessebrisme, que el bioquímic Joan Oró hauria fet 100 anys o que el 18 de març el sol sortirà a les 6:59 però que l'endemà ja ho farà dos minuts abans? Aquestes efemèrides, curiositats, festes majors, remeis i moltes altres dades apareixen a l'edició 148 del Calendari de l'Ermità, una publicació que va néixer per ordenar el saber del camp i que no només segueix molt viva, desafiant Google i les noves tecnologies, sinó que es posa al dia.

Editada per Norbert Tomàs i il·lustrada per Xavier Malet, l'edició del 2023 està dedicada als costums pirinencs que es perden -a banda i banda de la serralada- i també incorpora un codi QR on els autors donen veu al que hi ha escrit, una eina útil per a qui li faci mandra llegir però també a qui tingui dificultats per fer-ho.

A més, aquest any surt a la venda al mateix temps que un germà petit, un calendari infantil a tot color per començar a familiaritzar els més petits de la casa amb els cicles de la natura i els esdeveniments que hi van lligats.

Qui compra aquest calendari? Tomàs diu que malgrat que la pagesia està tan tecnificada i que el món rural segueix en retrocés és al camp on encara es venen la majoria d'exemplars però també hi ha molt client de ciutat que busca "el saber de tota la vida".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad