Sociedad

Noemí Llauradó: "el nostre territori és un referent a nivell cultural"

La presidenta de la Diputació de Tarragona explica l'aposta de l'ens per enfortir el teixit cultural amb noves ajudes que aconsegueixin una major projecció

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, als estudis de Ràdio Reus / Jordi Cartañá

Especial Diputació de Tarragona Impulsant la Cultura

01:00:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1668760378481/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

Des de la creació cultural fins a l'impuls de petites empreses creades durant el confinament: la Diputació de Tarragona compta amb diferents línies d'ajudes que la seva presidenta, Noemí Llauradó, ha repassat als micròfons del programa 'Aquí Camp de Tarragona'. Les referents al sector cultural tenen uns objectius molt clars: "dotar als festivals o esdeveniments amb una certa trajectòria d'una major projecció, aconseguir nous públics i més professionalització".

L'ens supramunicipal és una crossa destacada pels ajuntaments -sobretot els més petits i amb menys estructura-, amb els que es treballa conjuntament en temes com ara els ajuts en habitatge social, la distribució de fibra òptica o el manteniment de carreteres.

Al costat de la cultura

La Diputació ha obert enguany una línia de subvencions per tal d’enfortir la professionalització d’aquest àmbit, afavorir la creació de nous esdeveniments de rellevància i posar en valor la seva singularitat; Unes ajudes que se sumen a les ja existents i que són claus per associacions o empreses culturals.

N'hem parlat abastament amb Joan Josep Garcia, diputat delegat de cultura de la Diputació de Tarragona.

Joan Josep Garcia, diputat delegat de Cultura de la Diputació de Tarragona

Entrevista a Joan Josep Garcia, diputat de cultura de la Diputació de Tarragona

27:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1669819172235/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Embaixadors de la demarcació de Tarragona

Dels ajuts de la Diputació n'hem conegut tres casos com ara la de la Setmana Medieval de Montblanc. La seva vicepresidenta, Agnès Ribó, ha explicat als micròfons de SER Tarragona-Ràdio Reus que bona part dels recursos es destinaran a la renovació de la Llegenda de Sant Jordi, que canviarà a partir del 2023.

Diferents gestors culturals han explicat la seva experiència als micròfons de l' 'Aquí Camp de Tarragona' / Jordi Cartañá

El Festival Internacional de Tarragona celebrarà el 10è aniversari i ja s'ha convertit en una cita ineludible que posa Tarragona al mapa, acollint produccions de múltiples països. Eloi Isern, el seu cap de producció, posa en valor el suport de la Diputació, que assumeix un 20% del total del pressupost.

La producció cultural està a l'alça al Camp de Tarragona, i un dels objectius que persegueixen els creadors és afavorir la màxima difusió possible. Martí Sancliment, coordinador del Festival Jordi Savall -hereu del Festival de Poblet- explica que l'administració supramunicipal assumeix sobretot la part de la despesa artística. Des de l'any passat es dona veu a conjunts joves i emergents de la música antiga.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad