Ocio y cultura

Max Pérez: "Tocar els nassos funciona"

L'Ajuntament de Ventalló i la Diputació inverteixen 32.000 euros en la restauració de les pintures pre-romàniques de l'església de Sant Andreu de Vila-Robau

Max Pérez, reivindicador del romànic gironí

10:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1669121092998/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

En Max Pérez i en Jordi Mestres fa temps que reinvindiquen l'existència d'un "romànic empordanès" i el seu principal cavall de batalla ha estat l'església pre-romànica de Sant Andreu de Vila-Robau, al municipi de Ventalló.

Erigida el segle X, ha arribat a ser un corral i amenaçava ruïna fins que la feina de denúncia de Pérez i Mestres va agafar volada mediàtica. El mes de gener s'hi feien uns treballs de contenció i a mitjans de novembre ha començat la restauració de les pintures del seu àbsis.

"S'ha perdut el Pantocràtor perquè estava al sostre de l'absis i es va fer malbé, quedaran per restaurar la resta de pintures romàniques i les barroques" però "s'haurà aconseguit rescatar un patrimoni de més de mil anys", adverteix Max Pérez en una entrevista a l'Aquí Girona, cosa que el porta a afirmar que "tocar els nassos funciona".

Els treballs costaran 32.000 euros que abona inicialment l'Ajuntament de Ventalló a l'espera de què la Diputació se'n faci càrrec del 90%. L'objectiu és que sigui visitable a partir de l'estiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00