Sociedad

Xavier Garcia: "Durant la pandèmia se'ns va criminalitzar, però se'ns va trobar a faltar"

Xavier Garcia va ser elegit nou president de l'Associació Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona a principis de novembre

Xavier Garcia, nou president de l'Associació d'hostaleria, turisme i restauració de Girona

Xavier Garcia, nou president de l'Associació d'hostaleria, turisme i restauració de Girona

11:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000031977/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

A principis d'aquest mes de novembre, Xavier Garcia va agafar el relleu de Josep Carreras com a president de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona. Garcia és el sisè president de l'entitat, i el primer que no és hoteler. "Això vol dir canvis" ha assegurat, "necessitem treballar amb grup i trobar un model de ciutat per a tots, no només pels hotels".

En aquest sentit, ha explicat als micròfons de l'Aquí Girona que sempre s'havia volgut implicar en l'Associació i que durant la pandèmia va trobar les forces per involucrar-s'hi, perquè es va sentir "poc representat". Un moment, el de les restriccions sanitàries, que va deixar marca en el sector. Garcia ha assegurat que "els efectes de la pandèmia els duraran molts anys". "Estem sobrevivint" ha apuntat. Denuncia que aquest període de baixa o nul·la activitat els va causar problemes econòmics, a més de psicològics. "Se'ns va criminalitzar, s'aconsellava a la gent que no anessin als restaurants, però no ens feien tancar. Al final, la gent ens trobava a faltar" ha assegurat Garcia.

El nou president ha posat en relleu la importància de remar tots junts. "Vam fer cassolades per reivindicar els nostres drets, però érem 4 gats" ha explicat, "si haguéssim sigut tots els que ens dediquem a l'hostaleria, les coses haurien anat diferent" ha assegurat.

Nou model de treball, més representatiu

La nova junta directiva de l'Associació està formada per Xavier Garcia com a president, i també cinc vicepresidents: d'hotels, Esther Soler; de restaurants, Xavier Manresa; d'esdeveniments, Jaume Donjó; de bars, Xavier Presas i d'oci nocturn, Amadeu Monsó. De fet, aquesta última categoria, és la primera vegada que s'inclou. El nou president ha defensat que el sector estava "desordenat" i que amb aquestes vicepresidències, el que es volia és "estar units". Ha assegurat també que "tenen característiques diferents, però problemes comuns".

Més neteja i més relació amb l'ajuntament: dues de les demandes principals

Entre les demandes principals d'aquesta associació es troben temes de neteja, tant diürna com nocturna; també volen diferents preus de terrasses segons la zona; i que l'Ajuntament de Girona els tingui en compte en la presa de decisions de qüestions que els afecten. Garcia ha apuntat que tots els restauradors volen "passar-s'ho bé, fer diners i no tenir problemes" i ha assegurat que l'Ajuntament de Girona els hi posa "moltes traves". Per acabar, ha concretat que de moment no té cita per parlar amb l'alcaldessa.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad