Fútbol

Chicho: "El Girona està en molt bones mans"

El tècnic, segon entrenador del Huddersfield, repassa a Ràdio Girona la seva experiència a Anglaterra, on somia a continuar trencant barreres.

Entrevista Chicho a l'Aquí Girona

Entrevista Chicho a l'Aquí Girona

17:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000031994/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El tècnic gironí Narcís Pèlach Nadal "Chicho", actual segon entrenador del Huddersfield de la Championship, ha passat pels estudis de Ràdio Girona per a repassar la seva trajectòria a Anglaterra, el moment que viu a les banquetes i també la seva relació amb el Girona i les metes que té pel seu futur.

La temporada al Huddersifeld: "És difícil de gestionar. Ho teníem a un partit, et veies molt a prop d'arribar a la que és la millor lliga del món i ara la realitat et diu que estàs últim, a quatre punts de la salvació i que si s'acabés ara mateix l'any seríem equip de League ONE. Ha estat una primera volta realment complicada, on han passat moltes coses i hi ha hagut molts canvis a la banqueta. Tenim temps de reacció, no estem massa lluny. Vam perdre el 65-70% de l'equip titular de la temporada passada i ho vam suplir amb gent amb gana i de categories inferiors, això fa que ara sigui aviat, però crec que a 2 anys vista estarem parlant d'una molt bona plantilla. Tothom ara és conscient de la realitat i l'objectiu només és aconseguir els 50 punts que ens puguin mantenir a la Championship".

El seu paper: "Carlos Corberán va decidir dimitir a tres dies de començar la pretemporada i havia de prendre una decisió. Tenia ganes de quedar-me a Anglaterra. No és fàcil dimitir i renunciar a un contracte i la incertesa que això suposa. A Huddersfield m'han tractat com un dels seus. Ara al meu cap hi ha salvar l'equip com a segon entrenador".

Anglaterra: "Una de les coses que més em va motivar era la llengua. Estic desenvolupant la meva feina amb una nova llengua. Creia que era el que necessitava i després de tres anys estic molt feliç. Em veig capacitat per poder entrenar dirigir qualsevol equip. Leeds és una ciutat espectacular. Estic obrint noves fronteres, nous cercles. Tinc l'oportunitat d'anar a veure el Manchester City, el Leeds... Allà la cultura és diferent. La gent va a veure el seu equip. Nosaltres anem últims i tenim 20.000 persones al camp cada cap de setmana".

Tornar a ser primer entrenador: Va estar molt bé tornar a veure'm com a primer entrenador. Ja havíem parlat amb el grup que era per un partit. Va ser bonic recuperar sensacions que havia tingut tota la vida. Em va agradar i no veig gens lluny la meva tornada a ser primer. Quan vaig començar aquesta etapa al costat d'Unzué al meu cervell ho veia com una experiència de 3-4 anys i ara estem per la quarta temporada. Penso que estic a prop, però no tinc pressa. Ara mateix estic en un rol que m'encanta. No tinc un trajecte escrit.

La relació amb Guardiola: "Mantinc una molt bona relació amb Carles Planchart des de fa molt temps i de tant en tant vaig a veure com treballen. He mantingut alguna conversa amb ell i per mi és molt gratificant poder compartir hores amb els millors de tots. Quan vaig ser entrenador del Peralada ja hi havia anat a veure entrenaments i al finalitzar la meva etapa al Girona vaig estar allà 2-3 mesos. És un luxe poder aprendre i escoltar".

La influència de Bielsa: "Guardiola i Bielsa són els dos primers entrenadors que jo em vaig començar a fixar des de fa molt temps. Els segueixo des que era molt jove. Vaig anar a Manchester i dos dies lliures vaig anar a Leeds, on vaig conèixer en Carlos i Bielsa. Puc dir que conec tota la metodologia d'un dels més grans. Estic molt agraït a Carlos perquè a través seu ho he vist absolutament tot.

L'èxit del Huddersfield: "Vam evolucionar i canviar moltes coses. Tenim un cos tècnic molt i molt bo, vam dedicar-hi moltes hores reflexionant, mirant on podia estar el punt d'inflexió. Vam quedar tercers, una cosa que era totalment impensable per l'equip i el club en aquest moment. Per mi aquesta temporada va passada va ser com si en fossin quatre.

La seva relació amb el Girona: "Penso que hi ha cert paral·lelisme des que van pujar els dos al 2017, la mala sort és que a nosaltres se'ns va escapar, però, per desgràcia de playoffs perduts n'he viscut ja uns quants. Penso que el Girona està en molt bones mans. No ho he pogut viure des de dins, ho segueixo des de fora i aquesta temporada he pogut veure alguns partits. Juguen molt bé, ataquen molt bé i tenen identitat i estil, té molt de mèrit tot el que està fent Míchel dins i fora el camp. Ha aconseguit unir club, jugadors i afició. Espero que estigui aquí molts anys. La primera vegada que el vaig descobrir va ser en un Huesca - Girona quan jo era assistent d'Unzué, vam perdre i vaig quedar completament al·lucinat de com jugaven. Encara no l'he conegut directament, ens hem saludat quan hem coincidit a La Vinya, i segur que en un futur ens trobarem".

El futur a Montilivi: "Les coses van canviant. El meu somni és ser el millor entrenador possible, arribar el més lluny possible. La meva idea principal és instaurar una metodologia de joc i una idea que em representi com a persona, amb un staff que hi cregui al cent per cent. Ara el meu mercat ha canviat, és evident que al ser d'aquí algun dia tornaré, però no sé com ni quan. Estic a Anglaterra i el meu cap ara mateix és allà, m'agradaria molt poder desenvolupar tot això allà".

Narcís Pèlach, Chicho, entrenador assistent del Huddersfield

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad