Sociedad

ERC i PSOE posen el ramal de la MAT de Riudarenes al calaix

Els dos partits polítics aturen la tramitació per poder estudiar si les alternatives al projecte que es plantegen son factibles o no

Una imatge de la torre de la MAT.

Pla general d'una de les torres de la MAT, ara ja reposada, que el temporal Gloria va vinclar a Sant Hilari Sacalm. Imatge cedida el 8 d'abril del 2020 (Horitzontal) / ACN

Girona

Nou obstacle per al ramal de la MAT de Riudarenes. En el marc de la negocaciació dels pressupostos generals de l'estat per al 2023, ERC i el PSOE han acordat que el projecte queda suspès per poder analitzar-ne les alternatives possibles. Si n'hi ha alguna amb un cost similar o inferior a la línia aèria travessant les Guilleries que planteja Red Eléctrica, el vell projecte quedaria enterrat definitivament.

El Director de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Marc Vilaur, ha dit que és una primera fita per acabar amb un problema que s'arrossega des de fa massa temps i diu que entre les alternatives amb les que treballa la Generalitat, no s'hi contempla la Molt Alta Tensió.

El ramal ja va rebre un primer revés parlamentari el 2016 amb l'aprovació d'una proposta no de llei de derogació però encara forma part de la planificació de l'estat en matèria energètica per al període 2021-26.

No a la Mat Selva, que porta més d'una dècada oposant-se al projecte, diu que la lluita no s'ha acabat i que caldrà vetllar perquè aquests acords parlamentaris es compleixin i es materialitzin.

Així ho hem explicat a l'Aquí Girona:

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00