Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Música

El inicis de El Pot Petit: d'actuar a un bateig a omplir tots els seus concerts

El grup musical familiar amb més de deu anys de trajectòria pretenen crear cançons que agradin tant als adults com als infants

ENTREVISTA. Quins han estat els inicis de El Pot Petit?

ENTREVISTA. Quins han estat els inicis de El Pot Petit?

17:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1669801164838/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El Pot Petit és un fenomen musical que, segurament, només coneixeran aquells que tinguin infants al seu voltant. Amb una trajectòria de més de deu anys en el sector, han fet més de 1.000 concerts i han produït 5 discos dels quals se n'han venut més de 20.000 còpies. Els seus vídeos ja passen les més de 129 milions de visualitzacions YouTube. L'any 2019 van treure el primer llibre basat en la història d'una de les seves cançons del qual ja se n'han fet 7 edicions: "Les aventures del lleó vergonyós i els seus amics". L'any 2020 van presentar el segon àlbum il·lustrat: "Pirates rodamons" i el 2021 "El Drac Rac". Compten amb premis de prestigi com els ARC o els Enderrock. Actualment, estan en un moment de pausa perquè una de les integrants principals ha estat mare.

A partir d'un llenguatge musical amb repertori de creació pròpia, produeixen espectacles i concerts que combinen la música amb els titelles, el teatre i l'humor. Posen èmfasi a valors com la igualtat de gènere i la diversitat, el treball de les emocions en els nens i nenes, l'amistat o el respecte pel medi ambient. Les seves propostes van dirigides als infants d'entre 2 i 8 anys i les seves famílies. "No volíem que fos només escoltar, també volíem que s'activés quelcom a nivell motor". Per això, totes les seves cançons van acompanyades d'alguna coreografia. "Volem que se'ls despertin emocions i que n'aprenguin d'elles", constata Sidartha Vargas.

Treballen perquè les seves creacions siguin un "moment de retrobament i una experiència familiar única que acompanyi a les famílies i contribueixi a través de l'art en el desenvolupament integral dels infants". I és que la seva música no només agrada als nens i nenes, sinó també als adults, "sabem que els infants venen acompanyats dels seus progenitors". "M'agrada molt que els infants ens expliquin com els omplen les cançons", explica, "l'aprenentatge és recíproc, ahir vaig anar a una escola i em van explicar tot allò que els il·lusiona als nens, no els conec, però m'emociona".

Els seus inicis

"Vam fer-ho perquè ens venia molt de gust, sense voler-ho hem arribat fins on estem ara. Ho fem amb molt d'amor, el projecte va sorgir de dos amics mestres. Les primeres llavors es van donar d'ajuntar les nostres passions", explica el membre fundador del grup Sidartha Vargas. Aclareix a l'Aquí Catalunya que ell i la seva companya d'escenari no són parella, encara que accepten que és la pregunta que més els hi fan perquè mostren molta química. Les primeres actuacions venien 20 o 30 persones del poble petit on actuaven, cada vegada s'anava doblant el nombre d'espectadors. "YouTube ens va donar l'oprotunitat d'entrar a les cases de la gent que no ens coneixia", recorda.

En un inici, les cançons estan pensades i fetes en català, després algunes d'elles les han traduït per fer una gira per l'estat espanyol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00