Sociedad

El Baix Ter recuperarà antigues zones inundables per limitar l'impacte dels aiguats

HidroNet Baix Ter costarà 3 milions d'euros, tindrà finançament europeu i implicarà els ajuntaments de Torroella de Montgrí, Gualta i Ullà

HidroNet Baix Ter.

HidroNet Baix Ter. / ACN

Girona

Torroella de Montgrí, Gualta i Ullà uniran esforços per limitar els efectes de les inundacions al Baix Ter. Impulsen un projecte, HidroNet Baix Ter, que planteja un canvi de paradigma a l'hora de gestionar les avingudes d'aigua.

D'un model basat en l'evacuació ràpida del líquid es passa a un altre que consisteix en aprofitar camps i terrenys d'aquesta zona per frenar la seva propagació recuperant una part dels espais inundables que s'han perdut els últims 50 anys durant el procés d'urbanització d'aquests pobles.

Alguns d'aquests terrenys que es volen utilitzar com a fre natural de l'aigua son públics però també n'hi ha de privats. Això implicarà arribar a acord amb els seus propietaris per poder-los utilitzar total o parcialment. HidroNet Baix Ter està pressupostat en uns 3 milions d'euros i 2'5 milions d'euros els posarà la Unió Europea mitjançant els Fons Next Generation.

Un dels responsables del projecte, el director de la Càtedra d'Ecosistemes Litorals mediterranis de la Universitat de Girona, Xavier Quintana, diu que encara no tenen definits tots els espais que es volen utilitzar per interconnectar aquestes basses de laminació d'aigua però que hauran d'anar per feina perquè el projecte s'ha d'enllestir abans de finals de 2025.

N'hem parlat amb ell al programa Aquí Girona.

Xavier Quintana explica HidroNet Baix Ter

10:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1669896927394/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00