Sociedad

La Generalitat reclama 8 milions d'euros més a Madrid per compensar la rebaixa del transport públic

El ministeri ha fet una assignació provisional de diners a Catalunya per pagar la reducció del preu dels bitllets que el govern català considera insuficient

La pèrdua d’ingressos que ha provocat la rebaixa del transport públic en els dos primers mesos d’aplicació s’eleva a 39 milions d’euros / Europa Press News

Barcelona

La Generalitat reclama 8 milions d’euros més al ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per compensar la rebaixa del transport públic durant els mesos de setembre i octubre, segons ha pogut saber SER Catalunya. Segons fonts del Govern l’assignació provisional de diners que ha fet el departament de Raquel Sánchez no és suficient.

Segons les dades del govern català, la pèrdua d’ingressos que ha provocat la rebaixa del transport públic en els dos primers mesos d’aplicació s’eleva a 39 milions d’euros. Segons els càlculs de la Generalitat, el ministeri hauria d’aportar 27,5 milions i la resta les assumirien el govern català i els ajuntaments. Però l’assignació provisional de diners que ha fet Madrid és 8 milions inferior a la quantitat que el departament de Territori considera que hauria de rebre. Per això ha presentat una al·legació demanant aquests diners.

Fonts del ministeri de Transports, expliquen a SER Catalunya que han rebut la reclamació de la Generalitat i que l’estudiaran. Però també diuen que la quantitat assignada s’ha fet aplicant el mètode de càlcul correcte.

Aquesta discrepància de criteri es produeix just quan queden pocs dies per decidir si la rebaixa del transport públic s’allarga també durant el 2023. El govern català, i així ho han pactat també amb els Comuns, assegura que allargarà la subvenció del 50% del preu de la T-Usual i la T-Jove, si el ministeri segueix pagant el 30% com fins ara.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad