Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Vicky Luengo i Pol López lleven 'Suro'

L'òpera prima de Mikel Gurrea, estrenada aquesta setmana, és una de les nominades als premis Goya

ENTREVISTA. Pol López

ENTREVISTA. Pol López

11:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1670158972178/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El debut de Mikel Gurrea com a director entra a la cursa pels Goya. Amb tres nominacions, 'Suro' ve de guanyar el premi FIPRESCI de la crítica internacional a Sant Sebastià i s'ha estrenat aquesta setmana. L'Helena (Vicky Luengo) i l'Ivan (Pol López) són una parella jove que han decidit fer un canvi radical de vida: marxar de la ciutat i començar una nova vida a la muntanya, a l'Alt Empordà, a la masia en un lloc remot que ha heretat l'Helena. Al llarg dels 116 minuts de pel·lícula, els protagonistes no només xocaran com a parella davant les tensions del dia a dia a l'hora de reformar la casa i l'entorn, també quedaran al descobert les tensions socials amb l'entorn i planarà fins al final l'emergència climàtica que vivim.

Al 'Tot és comèdia' ens ha visitat l'actor Pol López, que diu estar molt content tot l'equip per les nominacions i els premis guanyats fins ara amb aquesta primera pel·lícula del basc Mikel Gurrea. De fet, feia sis anys que la tenien al cap. 'Suro' té un guió "molt ben escrit", explica el Pol, "el gran mèrit rau en la tensió, està molt ben escrita". Per fer-ho, el director s'ha basat en elements que donen sentit a la trama que són molt reals: uns personatges molt complets i uns silencis molt ben escollits. Allò que es diu i allò que no es diu és perfectament visible al llargmetratge, amb un ritme in crescendo fins l'escena final. Una transformació dels mateixos protagonistes que deixa el públic enganxat a la butaca fins que s'acaba.

'Suro' comparteix amb 'Alcarràs' no només la ruralitat de l'entorn, sinó també comptar amb papers de suraires i veïns de la zona reals, gent que pràcticament s'interpreta a si mateixa. Ha estat rodada en indrets preciosos que el mateix Pol explica en aquesta entrevista al 'Tot és comèdia'. Una immersió fantàstica al món del suro i una bona radiografia del context social i climàtic que vivim, i que ara l'equip espera també saber què passarà amb les nominacions als Gaudí.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad