Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Ocio y cultura

Miss Raisa: "Per molta gent la integració és oblidar-se dels teus orígens, per mi no"

L'influencer i cantant de rap Imane Raissali ha visitat l''Aquí Catalunya' per presentar el seu nou llibre 'Porque me da la gana'

Imane Raissali, més coneguda com a Miss Raisa, sempre ha apostat per trencar estereotips i lluitar per viure la vida que ella vol. És musulmana, feminista, mare, activista dels drets humans, estudiant de psicologia, cantant de rap amb centenars de milers de reproduccions i una influencer amb més de mig milió de seguidors. Ha guanyat el premi de TikTok de 'Diversitat i Inclusió'. Les nombroses situacions de discriminació i violència masclista que ha viscut l'han portat a reivindicar-se a ella mateixa en el seu últim llibre Porque me da la gana. "Quan algú t’acompanya la vida és molt més fàcil, m’hagués encatat tenir un referent com jo", explica a l'Aquí Catalunya.

Va néixer al Marroc i es va mudar amb la seva família a Barcelona quan tenia vuit anys. No sabia res d'Espanya, no parlava ni entenia el català o el castellà, es va sentir "fora de si mateixa" i "expulsada de la realitat". Per això, va decidir fer un esforç per aprendre ràpidament la llengua i ser bona estudiant. Tot i això, va començar a notar la discriminació per pertànyer a una família "de putos moros", com ella narra en el seu llibre, en el moment que es va començar a sentir integrada en la societat. "Per molta gent la integració és oblidar-se dels teus orígens, per mi no", detalla, "jo no sabia que era ser immigrant".

"No sabia que era ser immigrant"

"Un noi de Polònia em va dir que me n'anés al meu país, què està més lluny? El Marroc o el seu país? Entre nosaltres mateixos ja ens estem discriminant, és molt trist. Quan comences a entendre el que significat del que suposa ser immigrant ho entens tot". Amb 12 anys va decidir posar-se el vel islàmic sense saber ben bé per què i de seguida va començar a notar la discriminació de la societat, "va ser el moment en què vaig començar a notar l'assetjament escolar". "No se li pot exigir a una nena de 12 anys que ho tingui tot tan clar, construir la teva personalitat en mig de dues cultures és molt complicat", recorda.

Miss Raisa ha sentit que la comunitat musulmana esperava "la perfecció" de la seva figura. "Estic perdent la meva essència perquè hi ha molta gent que projecta en mi una cosa en la qual jo no crec", pensava quan la gent li atorgava certs discursos religiosos pel fet d'utilitzar el vel en els seus videoclips. Això, en lloc de fer-la callar, l'ha portat a pronunciar-se públicament sobre certes temàtiques religioses o en defensa els drets del col·lectiu LGTBI. Tanmateix, ha rebut moltes amenaces que l'han portat a tenir escolta policial. Les xarxes se'n van fer ressò, però Miss Raisa critica la hipocresia que ha viscut: "Molta gent amb molta repercussió mediàtica no m'ha donat suport públicament per por a perdre seguidors". Ara no li passo cap falta de respecte a ningú, si per estar més tranquil·la m'he d'allunyar de certes persones ho faré", acaba.

Miss Raisa als estudis de SER Catalunya / Andrea Salazar

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00