Fútbol

Marc Gasol: "M'agradaria que la Marc dependència fos menor"

El president i jugador del Bàsquet Girona ha assegurat que Aíto Garcia Reneses "sap com fer millorar l'equip" i ha reafirmat la "confiança" cap al tècnic

Marc Gasol a l'Aquí Girona

Marc Gasol a l'Aquí Girona

16:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1670420864970/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El Bàsquet Girona no ha començat massa bé la temporada, l'equip que presideix Marc Gasol acumula només dues victòries i vuit derrotes en les primeres deu jornades de l'ACB i aquest dimecres el president i jugador ha donat la cara per analitzar el moment que viu l'equip, les possibles solucions i també les seves sensacions personals, en una temporada en la qual està sent el líder indiscutible de l'equip, també dins la pista.

- La temporada ha arrancat amb dues victòries i vuit derrotes... com està Marc Gasol i com està el vestidor?

Més enllà de guanyar o perdre, és evident que el que tots desitgem és guanyar, però en l'àmbit personal físicament em trobo prou bé, en un procés de millora com tot l'equip. Tenim moltes ganes que arribi el pròxim partit per aplicar tot el que estem treballant en el dia a dia i que es demostri a la pista.

- Què li està faltant a l'equip per poder traduir la feina setmanal en resultats?

Penso que ens està faltant experiència i paciència, sobretot en alguns finals de partit. Hem tingut alguns duels en els quals hem estat a tocar de la victòria i també en altres en els que no hem ni estat en partits. Ens ha faltat experiència per a poder interpretar què és el que necessitava el partit i què estava passant en aquell moment. Sense dubte, amb una mica més d'aquestes dues coses aniríem molt millor.

- Tant Aíto com diferents companys han insistit en el fet que la feina durant la setmana és bona. Marc Gasol també pensa així?

Ara s'ha d'aplicar als partits. El nivell dels entrenaments és molt bo, però ens trobem en un entorn totalment controlat i davant uns rivals que coneixes pràcticament a la perfecció i això et permet evitar alguna situació i algunes accions. Ara ens falta aplicar-ho als partits davant un rival que el seu objectiu és posar-te a tu les coses complicades. Aprofitant les teves febleses i intentant minimitzar les teves virtuts, aquesta és segurament la part que més hem de millorar com a grup.

- L'home encarregat de fer entendre aquesta millora és Aíto. És fonamental continuar confiant en el seu treball?

Òbviament. La seguretat que l'Aíto ha viscut totes les batalles possibles és absoluta i els jugadors estem convençuts que revertir la situació passa perquè nosaltres posem de la nostra part i es produeixi aquesta millora que necessitem en el dia a dia.

- Com gestiona la relació amb l'entrenador des del punt de vista de president?

La realitat és que no tenim pràcticament relació de president a entrenador. Ell té molta experiència i sap com millorar l'equip. El director esportiu, en Jordi Pla, és qui està en contacte constant amb ell per a saber quines són les necessitats de l'equip, però no perquè les coses vagin malament ara, sinó perquè sempre s'ha d'estar atent a les diferents situacions que es puguin produir.

- Un dels pilars fonamentals és Aíto, però l'altre és Marc Gasol. Repassant les estadístiques, els seus números són realment espectaculars. Com s'està sentint i quins són avui els seus límits?

M'estic trobant molt bé, però m'agradaria que no hi hagués tanta dependència cap a la meva persona. Estaria més content si el nombre de jugadors que se sentís còmodes i segurs sobre la pista fos més gran per poder fer més coses. Vull verbalitzar als meus companys que han de fer quan estiguin sols, per llençar, per generar... tots hem de sumar a la pista. No podem ser tan previsibles i tan fàcil d'aturar pel rival.

- És important la seva faceta d'anotar i agafar rebots, però també ho és això que explica sobre ajudar als companys?

És la meva responsabilitat com a jugador. Jo ara estic al final de la meva carrera i el que he de fer ara és traslladar-ho a les noves generacions. Com a màxim responsable d'aquest club és la meva obligació poder traspassar els meus coneixements a tots aquests jugadors perquè puguin créixer al màxim.

- Com es gestiona el fet de ser un referent pels companys i fer-los entendre que han d'agafar responsabilitat mentre també estiguis a pista?

Només demano als meus companys que juguin a Bàsquet i facin la seva feina. Aíto és qui ens marca el model i no hem de sortir d'aquí. Tots els que estem aquí fa molts anys que juguem a bàsquet i hem de mirar de trobar-nos tan còmodes com sigui possible. Una de les claus passa perquè tots els jugadors comencin a confiar més en ells mateixos i després puguin confiar també en el company. Si fem això millorarem molt com a equip.

- El calendari ha volgut que els últims tres partits de l'any siguin contra tres rivals directes, començant per València i després Zaragoza i Manresa. Quina valoració en feu?

El primer i el més important és el de València. Ara mateix pensar en una altra cosa que no sigui això no és positiu. No tinc temps per pensar en el més enllà, ni tampoc per com juga València, això és feina que li correspon a l'staff tècnic. Intentem interpretar com ens jugaran en l'àmbit individual i estic segur que l'Àlex Mumbrú ens plantejarà un partit molt complicat. Ja vam veure a Vitòria que no podem sortir relaxats i sense entrar al partit davant un rival com aquest, perquè et deixa fora de combat amb un moment.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00