Economía y negocios

SER Catalunya presenta: Conversa; 'turisme de proximitat des de la sostenibilitat'

Inscripcions gratuïtes aquí.

Barcelona

Un fòrum que posa la mirada en l'aposta d'institucions i empreses per transformar les nostres destinacions i negocis turístics en atractius sostenibles. T'esperem dimecres 21 de desembre a l'Hotel Me de Barcelona del Carrer Casp, just davant Ràdio Barcelona a partir de 2/4 de 10 del matí. Aquest és l'horari:

09:30 h Obertura de portes

10.00 h Presentació: Sergi López, presentador del Fòrum SER CONVERSA i editor d’Hoy por Hoy Catalunya.

10:05 h Benvinguda: Jordi Finazzi, director de Ràdio Barcelona i emissores SER Catalunya.

10:10 h Entrevista René Hoeltschl, director Hotel Me sobre els compromisos del grup Melià amb la sostenibilitat. A sala amb projecció d’imatges de l’hotel.

10:20 h Inauguració Institucional a càrrec de Patrick Torrent, Director Executiu de l’Agència Catalana de Turisme.

10:30 h Mònica Peinado, cap d’informatius de Ser Catalunya entrevista Mayte Castillo, directora de Rodalies i representant institucional de Renfe a Catalunya.

10:45 h VIDEOENQUESTA de Marc Tarrida, el reporter ‘Tafaner’ del programa Aquí Catalunya sobre el Turisme sostenible a Catalunya. Som sostenibles quan viatgem?

11:00 h Taula sobre Barcelona ciutat: ¿És Barcelona una capital gastronòmica? Ramon Iglesias, director de continguts de Ser Catalunya, reuneix destacats noms i experts de la restauració barcelonina per a debatre sobre la capitalitat de Barcelona en l’àmbit gastronòmic.

      • Elena Yepes, membre de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. Confirmada
      • Gregori Salas, president de Casacas Rojas.
      • Carles Gaig, cuiner i cap de cuina de l'establiment familiar de Can Gaig.
      • Romain Fornell, cuiner de Caelis Barcelona

11:40 h 'Coffee Break'

-

12:00 h Radiografia del Turisme familiar i esportiu a Catalunya , a càrrec de Cristina Llagostera, Brand Manager Turisme Familiar de la Unitat de Màrqueting d’Experiències de l’Agència Catalana de Turisme i Taula Rodona “El turisme familiar i d’esport: casos d’èxit arreu de Catalunya”. Modera: Elena de Diego, periodista del departament d’esports de SER Catalunya.

- Parlem d’experiències de turisme esportiu amb:

      • Àngel Canosa, alcalde de Blanes. Ens parlarà de la proposta d’oferta turística de la localitat distingida com a Destinació Turística Esportiva (DTE)
      • Amèlia Rico, directora de Turisme de Cambrils. Cambrils està especialitzada en atletisme, ciclisme, vela i futbol. Des del Patronat insisteixen en que son 3 eixos fonamentals els que impulsen com a destinació: esportiu, familiar i gastronòmic.

- Parlem d’experiències de turisme familiar amb:

      • Arturo Prades, regidor de promoció econòmica de Calonge- Sant Antoni. Ens parlarà de la marca Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme i la proposta de Turisme Cultural del municipi. És la primera booktown de Catalunya.
      • Marc Espasa, assessor-coordinador del Patronat Municipal de Turisme de Salou. Primera destinació de Catalunya que es va certificar l'any 2003 en turisme familiar. Aquest fet els ha identificat turísticament fins ara a tots els nivells, assolint una oferta familiar de primer nivell com Port Aventura, un allotjament molt competitiu, un entorn adaptat i preparat.
      • David Orozco, mànager de Mas de Colom (Tàrrega) –Mas de Colom-Casa Borges, que té el distintiu Biosphere Certification, integra diverses plantacions vinculades al Grup Borges (ametllers, pistatxers, nogueres i oliveres en regadiu) gestionades amb criteris de gestió sostenible, de manera que permeten l’equilibri entre l’agricultura productiva de qualitat i la conservació de la biodiversitat de l’entorn. La seva visita permet gaudir d’una experiència immersiva, divulgativa i didàctica vinculada als valors del Grup Borges, una empresa d’origen familiar que és fidel als seus principis, a la tradició, a la innovació, a la internacionalització i als estils de vida saludables i sostenibles.

12:40 h Radiografia del turisme cultural a Catalunya , a càrrec de Pilar Leal, professora, investigadora i directora de Màsters i Postgraus del CETT i taula rodona sobre experiències culturals de proximitat. Modera: Màxim Castillo, presentador del programa Tot és Comèdia a SER Catalunya.

      • Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus. Ens parlarà de la nova marca turística GAUDIREUS que se centra a reivindicar Reus com la ciutat on va néixer Gaudí i la que el va convertir en un geni.
      • Elena Juncosa, directora de la Fundació Mas Miró de Mont-roig del Camp. Mas Miró ofereix visites, scape rooms, recreacions teatralitzades, story walkers... amb l'objectiu de fer que el visitant visqui una experiència immersiva i descobreixi l’univers que va inspirar el geni Miró. L´edifici està catalogat com a bé cultural d´interès nacional.
      • Joan Tarrada, president de VINSEUM, el Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca del Penedès. Parlem del Museu com a model de promoció de la cultura saludable del vi. Estrenarà ampliació l’abril-maig de 2023 i permetrà situar l'equipament com a "millor museu del vi del món", sent una "eina de gestió cultural espectacular" en la promoció de Vilafranca com a capital del vi.
      • Josep Muñoz, tinent d’alcalde de Sant Feliu de Guíxols i regidor de patrimoni cultural. Ens parlarà de l’aposta del municipi per canviar el model de SOL I PLATJA a través de la cultura, l’art i la creativitat.
      • Alfons Martínez, regidor de Cultura i Turisme de Figueres. Ens parlarà de les experiències culturals que treballen des de la capital de l’Alt Empordà més enllà de l’univers Dalí.
      • Ángel Díaz, director d’Advanced Leisure Services (ALS) especialitzada en la gestió i comercialització d'espais culturals i turístics com el Museu de Cera i d’equipaments culturals com el Castell de Montjuïc, la Cripta Gaudí de la Colònia Güell o el centre de divulgació del patrimoni de Catalunya que hi ha al Palau Moja de la Rambla.

13:20 h Trepitjar Catalunya des dels mitjans: experiències d’èxit també turístic. Òscar Moré, presentador del programa Llapis de memòria, ens acostarà casos d’èxit de formats periodístics que promocionen el territori i el turisme de proximitat amb entrevista a:

      • Ivana Miño, presentadora de "Catalunya Experience" 2015-2016
      • Joan Morales, director de la revista Descobrir Catalunya.
    • També s'escoltaran missatges de Quim Masferrer (El Foraster), Marc Ribas (Joc de Cartes), Silvia Abril (La Recepta Perduda).

13:45 h Comiat de la jornada amb Sergi López

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00