Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Política

Barcelona enviarà generadors elèctrics, més vehicles de Bombers i material humanitari a Kíiv

Ada Colau assegura que "Barcelona no s'oblidarà d'Ucraïna" i subratlla la "relació d'agermanament" entre les dues capitals

Les dues capitals tenen signatu un acord de col·laboració que s'està mantenint en el temps / OLEG PETRASYUK EFE

Barcelona

L'alcaldessa Ada Colau ha viatjat a Kíiv atenent la petició formulada per l'alcalde de la capital ucraïnesa, Vitaly Klitschko, que ha visitat la capital catalana dues vegades en els darrers mesos i que l'havia convidat a visitar la seva ciutat. Des del centre de Kíiv, acompanyada de l'alcalde de la ciutat i enmig de nombrosos edificis destruïts pels atacs russos, Colau ha proclamat: "Barcelona no s'oblidarà d'Ucraïna", i per això "seguirem defensant que aquest poble pugui viure en pau i s'acabi aquesta invasió que ha portat imatges que no pensàvem que tornaríem a veure a Europa després de la Segona Guerra Mundial".

Acompanyada del cap dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagués, l'alcaldessa ha anunciat l'enviament d'ajuda humanitària en les properes setmanes, mantenint així el corredor obert el març. El comboi humanitari que sortirà divendres que ve inclourà generadors elèctrics que s'han convertit en un element imprescindible en ple hivern, un moment en què els atacs russos tenen a la diana les infraestructures d'electricitat i subministraments.

L'alcaldessa ha anunciat l'enviament d'ajuda humanitària en les properes setmanes / OLEG PETRASYUK

L'alcalde de Kíiv, Vitaly Klitschko, ha agraït la visita de Colau i l'ajuda humanitària: "Gràcies per ajudar-nos enviant generadors. És molt important pels ucraïnesos rebre el suport dels nostres aliats". I ha afegit: "Mai oblidarem el que esteu fent".

En les properes setmanes, al gener, Barcelona farà un segon enviament amb vehicles de rescat de persones dels Bombers, concretament, un equip hidràulic d'excarceració, a més de material sanitari com vestits de protecció biològica i química i mascaretes. L'ajuda es mantindrà en el futur perquè segons Colau "hi ha una relació d'agermanament i un contacte molt fluid entre les alcaldies" i per això, afegeix, es mantindrà obert aquest "corredor de cooperació". De fet, ja s'està preparant el lliurament de dos vehicles més: un amb grua per retirar la runa i un camió dels Bombers.

Barcelona-Kiiv, corredor humanitari

Les dues capitals tenen signat un acord de col·laboració que s'està mantenint en el temps. Aquest estiu passat Barcelona ja va enviar dos vehicles dels Bombers: un camió autobomba i un vehicle autobraç articulat cedit pel Port de Barcelona que permet treballar a 37 metres. A més també es va enviar material especialitzat en la protecció i extinció d’incendis, i també material sanitari.

Barcelona ha atès 10.000 refugiats ucraïnesos i serà la ciutat convidada de les festes de la Mercè de l'any que ve. De fet, l'alcalde Vitali Klitschko ha visitat Barcelona en dues ocasions els últims mesos. L'última vegada, no fa ni un mes, va haver de marxar per un bombardeig a Kíiv.

Ada Colau assegura que "Barcelona no s'oblidarà d'Ucraïna" i subratlla la "relació d'agermanament" entre les dues capitals / OLEG PETRASYUK

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad