Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Mario Casas: "M'agradaria molt fer una pel·lícula en català"

L'actor guanyador del Goya per 'No matarás' debuta com a director amb la seva primera pel·lícula 'Mi soledad tiene alas'

REPORTATGE. Mario Casas

REPORTATGE. Mario Casas

11:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1670758663501/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

'Mi soledad tiene alas' és el nom de la primera pel·lícula de Mario Casas... evidentment no com a actor, perquè n'ha fet moltes, sinó com a director. Sí, tal com ho llegiu: Mario Casas s'estrena darrere de les càmeres amb aquest llargmetratge que protagonitza, entre d'altres, el seu germà petit Óscar. L'equip del 'Tot és comèdia' ha tigut una cita (no romàntica, professional) amb ell: la Laura s'ha pogut colar al rodatge, que ha tingut lloc en part a Barcelona. Què us en podem dir de moment? A veure, sabem que 'Mi soledad tiene alas' explica la història d'un grup de joves -que interpreten Óscar Casas (Dan), Candela González (Vio) i Farid Bechar (Reno)- que viuen en un barri humil de Barcelona i que es dediquen a saquejar joieries per sobreviure. Un dia, un robatori els surt malament i el grup d'amics es veu forçat a fugir a Madrid... una escapada que els canviarà per sempre i els farà deixar enrere la joventut. Aquest vindria a ser l'argument de la pel·lícula, però nosaltres només vam poder veure els preparatius del robatori d'una d'aquestes joieries.

La cita era un dijous a la tarda, cap a les 17h, al carrer Buenaventura Muñoz, a tocar del Parc de la Ciutadella. El número 13 s'havia convertit en una joieria evidentment falsa, perquè era part del decorat. A les 18h aproximadament començaven els assajos i a les 22h estava previst el rodatge. A l'escena que gravaven aquell dia, un cotxe s'encastaria a l'aparador de la joieria i es produiria un robatori. Si voleu, podeu recuperar el vídeo que hi ha penjat a Instagram de SER Catalunya on es pot veure tot el 'tinglado' que havien preparat.

Vam poder conversar amb l'Óscar i la Candela. El primer segurament ja us sona, perquè ha treballat ja en el món de la interpretació (per exemple a 'El orfanato', 'Fuga de cerebros' o la més recent 'Últimas Voluntades'), però en el cas de la Candela, aquesta és la primera pel·lícula que fa. "El 98% dels actors que formen part del projecte són novells", explica Mario Casas, "buscava autenticitat, carisma, veritat". Tant el germà com l'actriu estan encantats a l'hora de treballar amb el Mario, asseguren que és exigent -ell ho corrobora- i que ha sabut generar bona química entre els protagonistes. De fet, el càsting va durar molts dies, la construcció dels personatges va ser un treball intens fins al punt de celebrar festes on havien d'interpretar els seus personatges. Aquesta i altres anècdotes del rodatge les podreu escoltar al reportatge.

Pel que fa al director, diu estar molt emocionat amb el projecte. 'Mi soledad tiene alas' va ser escrita durant el confinament l'any 2020, juntament amb Deborah François, l'actriu i guionista belga. "No és autobiogràfica, però sí que beu del que va ser la meva infantesa, d'històries que conec, dels barris i perifèria de Barcelona [Esparreguera, Martorell...] on vaig créixer" explica el Mario, qui també explica que té com a referent el cinema francès. Que s'estreni com a director no vol dir que ja s'hagi cansat de fer d'actor, de fet, ja fa temps que tenia al cap posar-se a l'altre bàndol i provar-se com a director. El resultat final està previst que arribi als cinemes a finals d'estiu de l'any vinent, "jo només espero que el públic quedi impressionat per la bona feina dels actors i actrius", declara. Preguntat pel català, reconeix que el parla poc, però que sempre que torna a Catalunya el recupera i que li agradaria molt fer una pel·lícula en català.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00