Sociedad

Presó per un grup de violadors en sèrie a Castelldefels

La jutgessa de Gavà ha enviat a presó els acusats que "havien normalitzat" les agressions perquè "menyspreen les dones"

Patrulla dels Mossos d'Esquadra / Mossos

Barcelona

Actuaven en grup, de forma organitzada, per captar noies i citar-les en un pis de Castelldefels per participar en una festa i agredir-les en grup quan anaven begudes. És la conclusió d'una investigació d'un any contra cinc joves d'entre 30 i 36 anys, detinguts pels Mossos d'Esquadra aquest dilluns. La jutgessa de guàrdia de Gavà els ha enviat a presó provisional, acusats d'agredir almenys a tres víctimes. "Ho han normalitzat, menyspreen les dones, considerant-les objectes la finalitat de les quals és satisfer els seus desitjos sexuals", alerta la magistrada Laia Boix.

La investigació, en mans de la Unitat d'Investigació dels Mossos a Gavà, va començar fa un any, el desembre del 2021, quan van rebre la primera denúncia. Una noia va denunciar que al maig d'aquell any l'havien citat a un pis de Castelldefels i l'havien agredit en grup quatre nois. Els investigadors van citar els acusats i van demanar-los els telèfons mòbils per examinar-ne el contingut. En un xat de whatsapp es vanten d'agredir a algunes de les víctimes. La investigació va permetre vincular als acusats amb dues denúncies més.

La magistrada del jutjat 5 de Gavà alerta, però, que hi ha més víctimes: "dels missatges dels mòbils [dels acusats] s'infereix que hi ha altres víctimes que no han pogut ser identificades", apunta en l'escrit de presó provisional al que ha accedit SER CATALUNYA. Els acusats actuaven en grup: un s'encarregava de captar les noies a través d'una aplicació de cites o de les xarxes socials i les citava al pis, amb el pretext d'assistir a una festa, "després els altres s'aprofiten de la vulnerabilitat sotmetent-les a pràctiques sexuals no consentides".

Un grup de Whatsapp com el de la Manada: "A la xavala, l'hem destrossat"

Fa mesos, els Mossos van agafar-los els mòbils per bolcar el contingut i estudiar els missatges que s'enviaven en un grup de whatsapp, que segons la magistrada, corroboren les agressions i la seva actitud misògina envers les dones. "Una violació seria anar pel carrer, pillar una noia i lligar-la. Si ella va dir que no volia fer de tot, i ho vam fer, és diferent", escrivia un acusat al novembre de l'any passat.

"Com algun es posi nerviós i digui la veritat, anem tots a la presó", contestava un altre. "Des de quant una tia és només per un?", escrivia un altre al juliol. Mesos després, a l'agost, comentaven en directe l'aproximació a una possible víctima. "La noia va molt borratxa, s'aproxima un trio", deia un membre del xat, ara empresonat. Una estona més tard presumien d'haver-la agredit en un àudio: "a la xavala, l'hem destrossat; li hem donat en el DNI".

Violada per torns

L'última denunciant va ser agredida la primavera de l'any passat, després que la convidessin a una festa després de contactar amb ella a través de les xarxes socials. Al domicili, de Castelldefels, hi havia el noi que l'havia citat i quatre joves més, els cinc acusats, que van convidar-la a beure mentre jugaven a la Playstation. "Quan la víctima estava molt borratxa, fins al punt que no se sostenia dempeus, un dels acusats va començar a fer-li petons, mentre un altre li posava la mà dins dels pantalons", relata la jutgessa.

La víctima va demanar-los que paressin, que no volia res amb ells. Així i tot, la van agafar i la van dur a una habitació, mentre pel camí la despullaven. Dins la cambra, hi havia els cinc nois que la van posar sobre el llit bocaterrossa i van començar a violar-la per torns. Després, dos d'ells, van obligar-la a practicar-los una fel·lació. La noia suplicava que paressin, però ells l'animaven: "si tu pots, ets una campiona", relata d'escrit.

"La denunciant estava aterrida per la situació ambiental en què es trobava, ha manifestat que estava en xoc i l'únic que volia era marxar d'allà", escriu la jutgessa. Quan els acusats van acabar, la van deixar a l'habitació. Un d'ells havia marxat feia una estona per seguir jugant a la Playstation.

Al mes de maig d'aquell mateix any, alguns dels acusats van agredir a una altra noia, que havia contactat per xarxes socials amb un dels joves. La van convidar a una festa al mateix domicili de Castelldefels on va trobar-se amb unes 8 o 10 persones. En un moment de la nit, la víctima va començar a embolicar-se amb un dels acusats i va anar amb ell a una habitació, on es van estar fent petons.

Mentre ho feien, tres acusats més van entrar a l'habitació i li van recriminar que estigués només amb un dels membres del grup. Tot seguit, un d'ells es va treure el penis per la bragueta i va obligar la víctima a fer-li una fel·lació, ejaculant a sobre d'ella, mentre els altres tres s'ho miraven sense fer res per impedir-ho.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad