Sociedad

Segona denúncia contra l'exdirector de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo

Els Mossos d'Esquadra investiguen el periodista per dues presumptes agressions sexuals comeses la mateixa nit

Saül Gordillo

Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han rebut una segona denúncia contra l'exdirector de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, per un delicte sexual, segons han confirmat a SER CATALUNYA diverses fonts policials. La segona agressió va passar presumptament la mateixa nit dels fets que la primera denúncia, el dia 1 de desembre, després d'un sopar d'empresa. Totes dues víctimes són treballadores del mitjà que actualment dirigeix el periodista.

Els Mossos van citar ahir a Gordillo, actual director del diari digital Principal, el mitjà digital de 8TV, perquè declarés a comissaria arran de la primera denúncia per una presumpta agressió sexual comesa a la discoteca Apolo. La denunciant assegurava que el periodista li havia fet tocaments per dins dels pantalons. Davant dels investigadors, el periodista va argumentar que anava molt begut i no recordava què havia passat, segons expliquen fonts policials.

Després de declarar ahir, els Mossos el van deixar en llibertat amb la condició d'investigat per la primera denúncia. La que va presentar una periodista de 23 anys, redactora del Principal, segons va avançar el Diari Ara. La víctima explicava que sense dir-li res, el periodista es va apropar a ella mentre demanava a la barra de la sala de festes i va començar a grapejar-la. Segons la denúncia, Gordillo va arribar a posar-li la mà dins dels pantalons. La víctima va quedar bloquejada i va patir un atac d'ansietat perquè l'home, 30 anys més gran que ella, és el seu superior.

Joan Ignasi Elena: "és inqualificable"

Aquest matí, quan només havia transcendit una primera denúncia contra Gordillo, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha mostrat la seva "indignació" pels fets, en una entrevista al programa 'Aquí Catalunya' de SER CATALUNYA. Elena assegura que el seu departament ha "prioritzat" aquesta carpeta perquè "és inqualificable": "És un atemptat a la dignitat i a la llibertat de les dones i des d'aquest punt de vista s'ha de combatre des de tots els fronts", ha reblat el conseller.

Dos dies abans, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, van condemnar els fets en una piulada a Twitter on oferia l'assessorament del Departament a la víctima. "No va de sexe. Va de poder. I s’ha acabat la impunitat. Tot el suport a la denunciant. Que s’aixequin les catifes i aflorin tots els Me Too", escrivia la consellera, que encoratjava potencials noves víctimes "a trencar el silenci".

'El Principal' es va fer ressò de la notícia de la primera denúncia en una notícia on oferia la postura de l'empresa. Segons el text, l'empresa ha contactat la primera denunciant per "facilitar-li el protocol contra les agressions de la companyia" i ha contractat un perfil extern per "garantir un acompanyament professional a totes les parts implicades".

En mans de la UCAS

Després d'aquesta segona denúncia, la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos s'ha fet càrrec de la investigació. És el grup especialitzat en agressions sexuals de la policia catalana. La unitat està especialitzada en casos d'agressors serials, amb més d'una víctima, en les agressions més violentes i, especialment, en els casos en els que la víctima no coneix a l'autor de la violació. Els Mossos han posat a disposició de les víctimes l'atenció i acompanyament de les professionals del Grup d'Atenció a la Víctima (GAV).

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad