Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Sebastià Alzamora: "Encara no sé per què em van matar el gos"

L'escriptor publicava 'Ràbia', una de les novel·les de l'any 22, a partir de l'enverinament de la seva mascota Cooper

ENTREVISTA. Sebastià Alzamora

ENTREVISTA. Sebastià Alzamora

19:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1673097295300/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

'Ràbia' (Proa) de Sebastià Alzamora s'ha colat en les llistes de les millors obres de l'any que acabem de deixar enrera. El Quadern, el suplement cultural d 'El País', l'ha triat directament com el millor llibre en català de 2022 i, a més, és un dels finalistes del premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any. Les altres candidates són 'Al llac' de Maria Barbal i 'Les Altures' de Sebastià Portell. Aquest premi és el més ben dotat econòmicament a obra publicada: 20.000 euros per a l’autor i 5.000 per a promoció. La decisió es farà pública el 26 de gener.

Segons la Viquipèdia, "les obres de Sebastià Alzamora solen retratar una societat en declivi on els personatges presenten els dubtes de l'existència", i en el cas de 'Ràbia' aquesta definició s'hi ajusta com un guant. És la història d'un escriptor fracassat sense rumb vital que viu sol amb el seu gos en una zona turística massificada. Un lloc on les famílies de visitants comparteixen espai amb "trilers, fulanes i camells". La crítica als costos socials i la desigualtat que provoca el turisme de masses conviu -en el relat- amb la crisi del protagonista, agreujada per l'enverinament premeditat de la seva mascota. Un fet que va patir en primera persona el propi Sebastià Alzamora a qui li van matar el gos.

Després de l'èxit editorial, 'Ràbia' serà portada al cinema per Antoni Aloy, director d 'El Celo', un film que va reunir l'any 99 actors de la talla de Lauren Bacall, Harvey Keitel i Jude Law.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00