Sociedad

El Banc de Sang de Girona espera 2.000 donacions en 7 dies

Un dels objectius és atraure a més gent jove

Meritxell Casacuberta, tècnica de promoció del Banc de Sang de Girona

Meritxell Casacuberta, tècnica de promoció del Banc de Sang de Girona / Berta Artigas Fontàs

Girona

Des del divendres dia 13 i fins al divendres següent, dia 20, el Banc de Sang organitza una nova edició de la Marató de donació de sang 2023. Una cita que se celebra cada any per compensar les poques donacions que es reben durant les vacances de Nadal. Enguany, l'edició va dedicada als malalts oncològics. Des de l'organització han recordat que tres de cada 10 transfusions de sang es fan a persones que pateixen càncers.

Mentre que a tot Catalunya s'esperen unes 10.000 donacions, a les comarques de Girona, l'objectiu es fixa entre les 2.000 i les 2.500. Meritxell Casacuberta, tècnica promotora del Banc de Sang i Teixits de Girona, ha explicat que "els gironins i gironines són molt solidaris en aquest sentit" i que "per nombre d'habitants, el nombre de donacions és molt alt".

Tota la sang que s'aconsegueixi s'enviarà a l'edifici del Banc de Sang de Barcelona, on s'acumulen i distribueixen totes les reserves de Catalunya. Per la seva banda, els hospitals catalans fan demandes cada dia del tipus de sang que necessiten. A més, aquests centres hospitalaris també compten amb un estoc per emergències, com ara accidents o per operacions urgents.

El tret de sortida de la campanya serà divendres al matí, des de davant de l'Ajuntament de Girona. A partir de llavors, el Banc de Sang farà ruta per diferents punts de les comarques gironines, que acabarà el divendres següent a Lloret de Mar. Podeu consultar tot l'itinerari a la pàgina web del Banc de Sang de Girona.

Des de l'organització animen a tothom que estigui bé de salut a participar, i sobretot a la gent més jove. "La mitjana d'edat actual està entre els 40 i 50 anys, necessitem relleu generacional" apunta Casacuberta. Durant les donacions, extreuen mig litre de sang, un 10% de la total del cos, que es recupera amb unes dues hores.

Tota l'entrevista, aquí:

Meritxell Casacuberta, Banc de Sang Girona

08:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1673350332475/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad