Sociedad

"A la gent jove ja no li entra al cap fer aquesta feina"

La flota de l'encerclament de les comarques de Girona torna a la feina després de dos mesos de veda

Una barca entrant a port.

Una barca entrant a port. / https://confrariesdegirona.cat/

Girona

Primera jornada de pesca per a la flota de l'encerclament de les comarques de Girona després de dos mesos de veda. El president de la d'associació que les agrupa i patró major de Sant Feliu de Guíxols, Carmelo Martínez, diu que la jornada ha anat bé però que "és difícil calibrar si hi ha hagut més o menys peix" que dos mesos enrere.

Malgrat tot, no té cap dubte que les vedes funcionen i que "la tendència al Mediterrani" els encamina cap a períodes encara més llargs d'aturada que els actuals. Una aturada que afecta al sector però, sobretot, a les confraries perquè "han de seguir funcionant perquè han d'atendre les altres arts de pesca que estan actives sense poder reduir les despeses de personal".

Ara mateix hi ha 17 embarcacions que es dediquen a l'encerclament a les comarques de Girona. Una xifra que ha anat a menys els últims anys i que encara ho pot fer més, segons Martínez,"perquè no hi ha relleu generacional".

Per la disminució de les captures i els increments de costos, el sector està "perdent poder adquisitiu i això fa que a la gent jove no li entri al cap fer aquesta feina" que és dura i que implica treballar de nits.

Podeu escoltar l'entrevista sencera a l'#AquiGirona

Carmelo Martínez, patró major de Sant Feliu de Guíxols

07:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1673435637247/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad