Sociedad

Els treballs d'exhumació a la fossa comuna de Reus troben restes compatibles amb les de Cipriano Martos

Falta l'anàlisi genètic per acabar-ho de comfirmar

Visita del president Aragonès en motiu dels treballs d'exhumació / ACN

Reus

Un dels cossos trobats a la fossa comuna de Reus seria compatible amb Cipriano Martos, el militar antifranquista que va ser torturat i assassinat per la Guàrdia Civil. Les característiques biològiques i la posició en la que es troben les restes dins de la fossa 11 són les claus que fan pensar als responsables de les tasques que es tracta de Martos. Els treballs van començar fa un mes i han estat complexes: s'han documentat una quarantena de cossos i s'ha arribat fins als cinc metres sota terra.

Encara queda la comprovació de l'ADN creuant-lo amb el del seu germà Antonio, que fa 50 anys que espera poder enterrar les restes de Cipriano Martos al seu poble natal, a Granada. És el que vol fer si els resultats, que trigaran un mes, acaben determinant que és ell.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha qualificat l'acció de "restitució de la dignitat" de Martos i la seva família, i ha assegurat que és un pas més cap a la "reparació històrica" de la seva memòria.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad