Sociedad

Francesc Cayuela: "Estem molt poc valorats"

El president del GEiEG enceta el tercer mandat amb la preocupació de fer front l'escalada dels costos energètics

Francesc Cayuela als estudis de Ràdio Girona.

Francesc Cayuela als estudis de Ràdio Girona. / R.M.P.

Girona

Francesc Cayuela acaba d'encetar el seu tercer mandat al capdavant del GEiEG, una entitat que va començar a presidir el 2011 i que, si tot va bé, seguirà encapçalant fins el 2029.

Va entrar en un moment de crisi econòmica important i encara l'actual mandat en un altre moment preocupant: "aquest any tindrem 800.000 euros de desviament per fer front a la puja del preu del combustible però tots els serveis que ens presten o els materials també ens han pujat entre un 15 i un 20%", ha explicat en una entrevista a l'#AquíGirona.

Cayuela diu que ho afronten "racionalitzant molt més del que ja ho fèiem els consums", "negociant amb els proveïdors" i també s'han apujat les quotes "però amb la contraprestació que es podrà dedudir i això implciarà que, al final, acabaran pagant una mica menys que fins ara".

Per Cayuela, no es valora prou la feina que fa una entitat centenària com el GEiEG. Amb un pressupost que aquest any supera els 5'5 milions d'euros, "l'ajuda pública no supera de gaire l'1%; hauria de ser més". I també pensa que seria interessant que l'administració "no entrés a prestar serveis que prestem nosaltres o entitats privades", duplicant serveis.

Ara mateix, l'entitat compta amb 2.200 fitxes federatives i seguirà sense abandonar l'aposta per l'amateurisme. "Quan a la base o en clubs que no son completament professionals paguen, es generen falses expetatives. Una cosa és compensar les despeses i l'altre és pagar per competir", ha argumentat i ha reiterat que va ser "un error" que l'Uni Girona no volgués seguir amb l'aliança que tenien per al bàsquet de base.

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí.

Francesc Cayuela, president del GEiEG

15:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1673439753030/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad