Directo

VÍDEO | La cantante María De la Flor presenta su EP 'Resalada' en 'Hoy por hoy'

El BalcóEl Balcó
Sociedad

L'estranya bellesa de Brasília, la Bossa Nova i Antoni Bassas

El periodista aprofita l'assalt a les institucions brasileres per explicar l'origen de la capital en l'època de la Bossa Nova

L'extranya bellesa de Brasília, la Bossa Nova i Antoni Bassas

L'extranya bellesa de Brasília, la Bossa Nova i Antoni Bassas

16:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1673465848585/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Una ciutat diferent, construïda en un temps rècord i que concentra tots els poders en una mateixa plaça. Aquest és l'escenari de l'assalt a les institucions dels manifestants contra Lula a Brasil. Per això Antoni Bassas, a la seva secció setmanal al programa 'El Balcó', ha volgut aprofitar per glosar la ciutat de Brasília i el seu poder captivador.

Anna Puigboltas i Antoni Bassas canten una Bossa Nova en directe al programa &#039;El Balcó&#039;

La ciutat es va fundar el 1960 i ara hi viuen més de 3 milions de persones, però crida l'atenció com es va aixecar del no res, al mig de la selva, pràcticament. "La van construir molt ràpidament, en tres anys, i la van encarregar a l'arquitecte Lúcio Costa, que en va fer l'urbanisme. Oscar Niemeyer va ser l'arquitecte de molts dels edificis." La idea, era fer una ciutat que estigués a una distància semblant de Rio de Janeiro i de São Paulo i que se situés més o menys al mig del país.

En una mateuixa plaça es concentren tots els poders junts, en edificis moderns i novedosos, en forma de mitja taronja: "És un museu arquitectònic a l'aire lliure. La catedral em va agradar molt, té un estil arquitectònic funcional dels anys 60, que va fer que Brasil, en aquell moment es marqués un punt important, es va fer una ciutat que ningú tenia".

Un estil nou

En aquell moment, els anys 60, un nou estil musical que apareixia en aquell temps: la mítica Bossa Nova, una música de la que Antoni Bassas reconeix que està enamorat: "Envejo els brasilers, pagaria perquè catalunya s'hagués inventat la Bossa Nova".

A partir d'això, Bassas ha decidit punxar alguns dels temes que ell troba més emblemàtics.

"La Bossa Nova, té ritmes tranquils, amb elegància i un punt nostàlgic", diu. "Es pot tocar amb guitarra, amb piano...". Ha començat amb aquests dos temes cantats per Sergio Mendes, aquest que ve a continuació un dels més reconeixibles.

Antoni Bassas també ha triat un tema de Walter Wanderley i ha parlat de Garota d'Ipanema, de fet ha vingut a l'estudi amb un tovalló del mític local brasiler.

També ha fet sonar 'Aguas de Março':

De fet, ha acabat la secció fent duo amb l'Anna Puigboltas cantant aquestes 'Aguas do Março', com es pot veure al vídeo de dalt de la notícia.

"Tu arribes a casa fatigat, et poses una Bossa Nova i és com prendre't una amanida, quedes relaxat i refrescat", assegura.

Bassas tambñe ha fet sonar aquesta versió dels The Beatles, relacionant-ho una mica amb la figura de Bolsonaro. Sobre la possible participació de l'expresident amb les protestes a Brasília, Bassas ha explicat que és el comportament de l'ultradreta que es va repetint: "Jo crec que alguna veritat sabrem, però és evident a quins interessos serveix això. Pensem que Jair Bolsonaro demanava a la gent que no es vacunés dient que a les dones els sortiria barba. Hem arribat a uns extrems que són massa. Que la justícia confirmi que Bolsonaro té a veure amb l'autor intel·lectual d'això ja és una altra cosa, però a algun lloc s'arribarà".

Pots recuperar la secció sencera a la part de dalt de la notícia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00