Sociedad

El Far d'Empordà: el poble de 600 habitants que acollirà el nou centre logístic d'Amazon

Tant l'Ajuntament com el Consell Comarcal de l'Alt Empordà veuen amb bons ulls l'arribada del gegant del comerç electrònic al municipi

Centre d'Amazon a Alemanya. Imatge d'arxiu / Filip Singer EFE

El Far d'Empordà

Amazon ha concretat que el centre logístic previst al Far d'Empordà, a l'Alt Empordà, obrirà el mes d'abril. Tindrà 50.000 metres quadrats, serà robotitzat i s'especialitzarà en l'emmagatzematge i la gestió de productes de petit format. Es preveu que doni feina a 1.400 persones de manera permanent d'aquí a tres anys. En un principi, la data aproximada d'obertura era a finals del 2022, però les obres van anar més lentes.

Aquest centre logístic s'instal·larà al Logis Empordà, un polígon industrial impulsat l'empresa pública CIMALSA, situat dins del terme municipal d'El Far i a dos quilòmetres del nucli urbà d'aquest poble de 600 habitants. Un polígon que es troba també molt a prop de Vilamalla, a la confluència de la C-31 i la ronda de Figueres per l'N-II.

Sobre els perfils professionals que es buscaran a l'Empordà, l'empresa en un comunicat parla de més de 60 rols diferents, entre ells, enginyers en robòtica, especialistes en finances i peons que empaquetin i enviïn les comandes als clients.

L'obertura el mes d'abril es va anunciar ahir que també es va fer públic que la companyia obre un centre logístic a Saragossa i desmantella el que tenia a Martorelles, al Vallès Oriental, on treballaven 800 persones. La voluntat de l'empresa és que aquesta gent es traslladi a treballar als altres centres, inclòs el Far, però això encara s'està negociant.

Ara, per tant, a Catalunya, Amazon tindrà centres logístics a El Prat, Castellbisbal i El Far així com centres de distribució a Barberà del Vallès i a Barcelona, on té les oficines corporatives. En total, donarà feina a 7.000 persones a tot el territori català.

Una arribada ben vista per les administracions locals

El desembarcament del gegant del comerç electrònic es veu com una oportunitat per trencar el monopoli del sector serveis a la comarca i per especialitzar-se en logística i tecnologies. De fet, ja hi ha una quinzena d'empreses que tenen "o comprats o reservats terrenys" en aquest polígon, com ha explicat Josep Maria Bernils, president accidental del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. "Això serà un rellançament del polígon logístic per Vilamalla i la comarca".

Josep Maria Bernils, vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, analitza l'obertura d'Amazon el mes d'abril

07:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1673536658115/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La creació de 1.400 llocs de treball esperen que suposi la reducció de les taxes d'atur a la comarca. Malgrat les perspectives de creixement, l'alcalde del Far d'Empordà, Jaume Arnall, diu que "volen continuar sent un poble".

Jaume Arnall, alcalde del Far d'Empordà, analitza l'obertura d'Amazon el mes d'abril

05:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1673536568926/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, diu que l'arribada d'Amazon obre un nou horitzó. "S'obren moltes possibilitats a tots els nivells" apunta "es necessitaran perfils amb formació específica".

Des d'aquestes institucions local, però, també demanen que s'accelerin les millores en les comunicacions de la zona. Entre les principals reclamacions, volen que es facin realitat el desdoblament el cinturó de ronda de Figueres i l'arribada de l'ample de via internacional fins a aquest polígon. Són dues reivindicacions històriques pel sector empresarial del municipi.

Roger Torrent considera que revitalitzarà una zona "oblidada"

El conseller d'empresa, Roger Torrent, ha assenyalat que la instal·lació d'Amazon a l'Alt Empordà va en la línia de reindustrialitzar Catalunya i ha dit que la Generalitat vol situar-se com una "administració emprenedora" i captar inversió estrangera d'alt valor afegit.

"Estem en uns moments molt interessants, en una finestra oportunitat, en un procés reindustrialització d'Europa que busca més sobirania productiva i tecnològica i nosaltres estem molt ben posicionats en molts dels sectors que són estratègics", ha continuat el conseller, que ha citat altres exemples com els d'ILJIN a Mont-roig del Camp o Kronospan a Tortosa.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad