Sociedad

Nova seu dels GRAE a Valls

La nova unitat compta amb 16 efectius, amb la previsió d'ampliar fins els 20

GRAE a Valls

GRAE a Valls / Cedida

Valls

Les comarques de Tarragona ja tenen una seu pròpia del Grup d'Actuacions Especials dels Bombers, els GRAE, ubicada al parc de Valls, que compta de moment amb 16 efectius i la previsió d'ampliar fins als 20. D'aquesta manera, s'apropa el servei a les zones amb més incidències del sud de Catalunya com Montsant, els Ports o Prades, on fins ara s'havien de desplaçar des de les altres tres seus existents a Catalunya (ubicades a Cerdanyola, la Seu d'Urgell i Olot).

Durant el mes d’octubre es va iniciar el pla d’acollida de la nova unitat de Valls, amb un procés de formació, habilitació i adaptació, i un cop finalitzat el procés, en que els nous efectius han fet acompanyament i han donat suport en salvaments, rescats, recerques i han participat en les activitats formatives conjuntes, aquesta seu s’ha incorporat a la xarxa de grups especials dels Bombers de la Generalitat. Ubicada al parc de Valls, la superfície de la teulada s'ha adequat  per convertir-la en heliport, on de moment no hi haurà una nau fixa de rescat però sí que hi podran aterrar.

Durant el 2022 a la Regió d’Emergències de Tarragona i la de les Terres de l’Ebre s’han fet 234 rescats. La majoria dels serveis, 129, han estat rescats de muntanya, seguits de les recerques de persones perdudes, 61, i les recerques i/o rescats en medi marítim, 34.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad