Directo

'EL ÁGORA DE HORA 25' Sigue en directo 'El Ágora de Hora 25' con Carmen Calvo, Pablo Iglesias y García-Margallo

Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Orquestres de ball: "Ens van aixafar durant 40 anys, van obrir l'aixeta i vam sortir"

El Barnasants ret homenatge a les orquestres de festa major nascudes després de la mort de Franco

ENTREVISTA. Orquestres per la llibertat

ENTREVISTA. Orquestres per la llibertat

16:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674308638675/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El festival de cançó d'autor Barnasants inaugura la seva 28ena edició amb un homenatge a les orquestres que van revolucionar el panorama de les festes populars durant la dècada dels anys 70. Sota el nom 'Orquestres per la Llibertat’, el recital ajuntarà el dia 27 de gener al Teatre Joventut de l’Hospitalet els músics supervivents de tres formacions històriques: Huapachá Combo, l'Orquestra Plateria i la Salseta del Poble Sec, que encara continua en actiu.

Al 'Tot és comèdia' hem reunit un dels fundadors de La Salseta, Salvador Escribà, i un dels Hupachá, Miquel Mallafré, per fer memòria d'uns grups que, segons el director del Barnasants, Pere Camps, "van fer ballar a la joventut antifranquista que estava per la ruptura democràtica i lluitava per intentar canviar les coses". Totes dues formacions van néixer el 1977, la Salseta en un míting del PSUC i Huapachá en una festa de la castanyada "que va acabar amb una bona castanya", recorda Mallafré.

El músic de Huapachá ha reivindicat la llibertat creativa d'aquell moment històric: "mai ens vam posar límits ni autocensurar, si agradava collonut i si no hi ha farmàcies!", i ha recordat com en els seus concerts podia passar qualsevol cosa "des d'un botafumeiro anant amunt i avall, un manc cantant un bolero, un pobre desgraciat del Cottolengo cantant 'El huerfanito' o jo mateix vestit de sevillana amb barretina fent un pasdoble".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad