Sociedad

Diana Ballart: "En quinze minuts tenim un resultat que ara pots trigar molts dies a tenir"

The Smart Lollipop incorpora un biosensor a una piruleta i permet detectar en pocs minuts malalties com la celiaquia o el colesterol entre menors

Diana Ballart, CEO i Cofundadora de The Smart Lollipop

Diana Ballart, CEO i Cofundadora de The Smart Lollipop

11:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674474263652/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

'The Smart Lollipop' -piruleta intel·ligent, en anglès- és una alternativa a l'analalítica de sang per diagnosticar malalties com el colesterol o la celiaquia entre menors tot i que la CEO i cofundadora d'aquesta empresa nascuda a les comarques de Girona, Diana Ballart, diu que la pretensió és que sigui aplicable a tot tipus de població i a un espectre de malalties més ampli.

En el cas dels menors, el guany és esquivar la punxada de l'analítica de sang i als adults s'hi afegeix reduir la distància entre la presa de mostres i els resultats . El projecte ha arrencat buscant colesterol perquè es considera que el 21% dels nens en tenen i la majoria no es diagnostiquen fins que son adults perquè com que no hi ha símptomes i difícilment se'ls farà una analítica de sang si no tenen cap altra complicació mèdica.

The Smart Lollipop incorpora un biosensor al caramel i en el temps que el menor se'l menja capta prou saliva com obtenir resultats en 10 minuts. El pacient tria el sabor que vol i sense cap esforç proporciona una informació impossible d'obtenir si no és mitjançant una punxada. A part d'obtenir resultats de manera ràpida i indolora, Ballart diu que l'altre avantatge és que la nova eina es podrà utilitzar en centres sanitaris com en farmàcies.

Aquest invent es troba en fase de desenvolupament i encara no han començat els estudis clínics en hospitals.

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí.

Diana Ballart, CEO i Cofundadora de The Smart Lollipop

11:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674474263652/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad