Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Miss Raisa: "De petita no podia anar a piscina amb l'escola, no estava ben vist que em posés banyador"

Al 'Llapis de memòria', la cantant explica les complicacions que va patir de petita i la dificultat dels professors per entendre-ho

El Llapis de memòria de Miss Raisa (23/01/2023)

El Llapis de memòria de Miss Raisa (23/01/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230123_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui al Llapis de Memòria hem connectat les cançons de la cantant de rap, escriptora –acaba de publicar Porque Me Da La Gana, un llibre on explica tot el procés que ha viscut des que va arribar del Marroc amb només vuit anys-, creadora de continguts i psicòloga, Imane Raissali, més coneguda pel seu nom artístic, Miss Raisa.

El primer tema que hem escoltat és Santé del cantant belga Stromae, una de les cançons preferides de la Miss Raisa; "em transmet molt bon rotllo i em fa tenir bona energia... és la cançó perfecta". Tot seguit, ha sonat Rap Vs. Racismo d'El Chojin, "me la va recomanar un amic del meu germà gran... és la primera cançó de rap que vaig escoltar a la meva vida, i des d'aquest dia he escoltat rap cada dia de la meva vida".

Lonely d'Akon és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria de la Miss Raisa, un tema que la transporta a la seva infància al barri de la Barceloneta, quan tot just havia arribat a Barcelona, i se sentia sola tot i estar envoltada de gent; "vaig aprendre l'idioma molt ràpid i em vaig integrar, però a casa anàvem molt malament de diners i jo, per exemple, quan a l'escola es feien excursions de pagament, m'havia d'empescar les mil i una per no anar-hi sense aixecar sospites". A continuació hem escoltat Bird Set Free de Sia, una cançó que li recorda l'època d'adolescència, quan es va traslladar de la Barceloneta a Santa Coloma de Gramenet amb tota la família, el seu pare va emmalaltir d'un càncer de pulmons i ella va cuidar d'ell fins que finalment va morir.

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria de la Miss Raisa: Jeremías 17-5 de Canserbero -"per mi, tot i ser molt fosc, és el millor cantant de rap de la història i el que més m'arriba al cor"-, Lose Yourself d'Eminem -"una cançó històrica que m'ha acompanyat durant molt de temps i que em fascina la força que em transmet"-, i, per acabar, ha sonat Someboy To Love de Queen -"fa uns anys vaig descobrir Queen i vaig quedar meravellada de la seva qualitat musical i la seva personalitat única"-.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad