Sociedad

Llum verd condicionat per al parc eòlic que Endesa promou a La Jonquera

La Generalitat ha aprovat la declaració d'impacte ambiental sempre que introdueixi algunes modificacions al projecte inicial.

Fotomuntatge parc Galatea.

Fotomuntatge parc Galatea. / ENEL GREEN POWER

Girona

La Generalitat ha aprovat la declaració d'impacte ambiental del parc eòlic Galatea que Enel Green Power -filial d'Endesa- promou a La Jonquera, tot i que ho ha condicionat a un seguit de modificacions que la companyia haurà d'introduir al projecte inicial.

Entre els canvis que li reclama hi ha l'elaboració d'un estudi per veure si els molins afectaran espècies de flora amenaçades i si és així, prevenir-ne l'afectació. També ho condiciona a evitar afectar directament murs de pedra seca o que la línia elèctrica d'evacuació i els aerogeneradors portin dispositius per evitar que hi xoquin aus o ratpenats. L'administració, així mateix, demana que es compensi les 31 hectàrees de suredes que es veuran afectades i que la subestació associada al parc s'integri millor al paisatge.

La companyia confia superar aquests obstacles i obtenir els permisos que encara li falten per poder començar les obres a principis del 2024. El parc està format per 9 molins, té inversió de gairebé 50 milions d'euros (MEUR), tindrà una potència de 49 MW i permetrà generar uns 140 GWh/any, que equivaldran al consum elèctric que tenen durant un any la meitat de les llars de l'Alt Empordà.

Tot i que els aerogeneradors s'instal·laran al terme municipal de La Jonquera, l'evacuació de l'energia fins a la subestació de Figueres es farà mitjançant una línia d'alta tensió amb trams aeris i altres soterrats que creuarà, Agullana, Capmany, Biure, Pont de Molins, Llers i Vilafant.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad