Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Victòria Pagès: "A les obres de teatre de l'escola sempre em tocava fer d'home i la meva parella era la Gemma Nierga

L'actriu catalana ha recordat els seus inicis a la professió amb les cançons del seu 'Llapis de memòria'

El Llapis de memòria de Victòria Pagès (24/01/2023)

El Llapis de memòria de Victòria Pagès (24/01/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230124_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui al Llapis de Memòria hem connectat les cançons de l'actriu Victòria Pagès, que aquests dies està representant l'obra de teatre "El Pare" al Teatre Romea.

El primer tema que hem escoltat és Boogie Oogie Oogie del grup A Taste Of Honey, una cançó dels anys vuitanta que la Victòria ballava a les discoteques; "jo estiuejava al poble del meu avi, Sant Quintí de Mediona, i allà, com era tan petit i ens coneixíem tots, amb només dotze anys ja estava fent balls a la discoteca del poble fins a les tantes de la nit". Tot seguit, ha sonat Jamming de Bob Marley; "aquesta cançó em recorda a quan era adolescent i tenia una entrada per anar al concert que Bob Marley feia a Barcelona... no sé què va passar, però el meu pare em va prohibir anar al concert, poc després Bob Marley va morir i em vaig quedar traumatitzada de per vida... de fet, l'únic pòster que he tingut a l'habitació ha sigut el de Bob Marley.

A Força de Nits és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria de l'actriu Victòria Pagès, un dels temes preferits dels seus pares. A continuació, hem escoltat la banda sonora del Doctor Zhivago de Maurice Jarre; "la meva mare va patir demència senil. Quan jo no recordava a ningú, encara recordava aquesta banda sonora... recordo que vèiem juntes la pel·lícula i només podíem seguir el fil per les músiques". Després ha sonat Someone Like You de Van Morrison, la cançó que dedica a la seva parella –el director de cinema Eduard Cortés-; "Van Morrison, tot i ser molt antipàtic, és el músic que més vegades hem vist junts en directe".

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria de la Victòria Pagès: The Catalyst de Linkin Park -"és la cançó que escolto abans d'actuar... especialment els diumenges, quan fer teatre fa una mandra descomunal"-, La Belleza de Luis Eduardo Aute -"aquesta cançó em recorda a la meva feina com a actriu"-, i, per acabar, ha sonat Unconditional Love de 2Pac - "la vaig descobrir gràcies als meus fills i la comparteixo amb ells... m'agrada molt el rap i la història personal del raper 2Pac".

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad