Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Ocio y cultura

'LLYLM' de Rosalia: "És la número 1 en vendre la seva música a Instagram i TikTok"

La nova cançó de Rosalia es va filtrar a les xarxes socials hores abans de la seva estrena oficial

Barcelona

La nova cançó de Rosalia, LLYLM (Lie like you love me), s'ha filtrat a les xarxes socials hores abans de la seva estrena oficial. Hi ha dues maneres de programar un debut a Spotify: triar una hora d'un país concret i adaptar-lo a les diferents zones horàries o triar una sola hora per a tots els països. La catalana ha escollit la segona opció i, com que s'ha pogut escoltar a les dotze de la nit de cada país, a Nova Zelanda l'estrena es va viralitzar moltes hores abans que a Espanya. Això va produir que a les xarxes socials i, també per WhatsApp, l'àudio es conegués ràpidament arreu del món.

Myriam Apúntate Galindo, profesora de l'especialitat de Music Marketing de l'Spain Business School, i Sergi Sánchez, cap de les emissores musicals catalanes dels 40, coincideixen que l'estratègia utilitzada no és casualitat. "Rosalia és la número 1 en controlar la narrativa i vendre la seva música a Instagram i TikTok, ho va fer amb Despechá i ho ha tornat a fer ara", analitza la professora. A més, Sergi Sánchez explica que la cantant "té un equip espectacular, unes dotze o tretze persones que l'acompanyen per fer qualsevol moviment" i que tots els detalls estan planificats.

REPORTATGE. L'estratègia de màrqueting de la nova cançó de Rosalia

12:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674812451829/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"El videoclip és molt important per a promocionar la música, a la cançó ja hi ha càpsules de 40 segons preparades perquè es viralitzin", destaca Myram Apúntate, "ella té molt clar que es dirigeix al públic de Tik Tok". I és que Rosalia no només ha publicat la cançó a diferents hores arreu del món, sinó que dies abans ja va avançar la tornada en anglès i algunes altres parts del senzill a la darrera xarxa social. Els fans ja se saben la cançó i han fet coreografies amb ella, "TikTok mou el panorama musical", apunta Sergi Sánchez.

La nova cançó barreja estils diferents, algunes anàlisis asseguren que és una cançó a mig recorregut de El mal querer i Mototmami. I també frases en castellà i anglès com "Y es que hoy es carnaval, yo soy de aquí y tú eres de allá, lo diré en inglés y me entenderás", entre palmes, i "Baby, lie like you love me, lie like you love me, maybe the happy and becomes real enough for me", en un so més electrònic.

Cançó en anglès

No és la primera vegada que Rosalia compon en anglès, però és la primera cançó en aquesta llengua que publica en solitari. Ja va escriure i interpretar el 2019 amb el músic britànic James Blake la cançó Barefoot In The Park i el 2020 va gravar de Blinding Lights amb The Weeknd.

Així mateix, en el seu primer àlbum, Los Angeles (2017), va incloure una reinterpretació de I See a Darkness, original de Will Oldham que també va cantar Johnny Cash en el passat.

LLYLM (Lie like you love me) arriba només deu mesos després de la publicació del seu tercer disc, MOTOMAMI (2022), que la crítica especialitzada el situa com un dels millors del panorama musical mundial del 2022.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00