Hora 14 Cap de setmanaHora 14 Cap de setmana
Sociedad

Mireia Boya: "El quart cinturó va contra la política de canvi climàtic"

La Directora General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic entén que se sacrifiqui aquesta aposta per uns pressupostos, però diu que en un context de crisi climàtica una nova carretera no pot ser el futur

ENTREVISTA MIREIA BOYA

ENTREVISTA MIREIA BOYA

05:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674914565998/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La directora general de Qualitat Ambiental, Mireia Boya, diu que ressuscitar projectes com el quart cinturó va contra les polítiques de canvi climàtic que està engegant el govern i, concretament, el departament que dirigeix. En una entrevista a SER Catalunya, critica que la B-40 és una proposta dels anys seixanta, però entén la decisió de cedir a la demanda del PSC per poder aprovar els pressupostos: "en un context de crisi climàtica, no té sentit deixar perdre aquests milions per projectes que no són el futur".

Sobre l'incompliment a Barcelona del límit europeu de contaminació (la de l'Eixample és l'única estació de l'estat que l'any passat va superar el límit de 40 micrograms de diòxid de nitrogen per metre cúbic), reconeix: "si estem incomplint una directiva europea i estem dient el trànsit metropolità és un dels principals focus d'emissió, no hauríem de fer més carreteres, sinó més vies de tren i de transport públic per entrar i sortir de Barcelona". L'aposta, diu, és potenciar la Zona de Baixes Emissions a tots els municipis de més de 20.000 habitants, "una política que ha vingut per quedar-se". A més, avança que en els pròxims mesos demanaran a les empreses que facin els seus plans de mobilitat, perquè "és la seva responsabilitat saber d'on venen els treballadors per planificar l'ús del transport públic".

D'altra banda, Boya recalca que l'objectiu del govern és reduir un 30% les emissions de CO2 de cara a l'any 2030 i declarar Catalunya neutra en carboni l'any 2050. L'objectiu —assegura— hi és, però matisa: "la realitat és que som un país industrial amb un sector agrícola i ramader molt potent, molt turístic, i tot això són emissions que cal anar reduint a poc a poc".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad