El BalcóEl Balcó
Sociedad

Com es preparen els futurs futbolistes per parlar en públic?

Alfred Picó els hi ha fet una xerrada: "Tenen molta vergonya i els hi costa parlar en públic i tenen por de dir alguna cosa que no toqui"

Com es preparen els futurs futbolistes per parlar en públic?

Com es preparen els futurs futbolistes per parlar en públic?

21:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1675278859949/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L'expert en comunicació Alfred Picó ha fet una sessió amb joves de la Masia per ajudar-los i després ha passat pel programa 'El Balcó'. Amb ell i amb els periodistes d'esports Joan Tejedor i Santi Ovalle hem parlat de com es preparen per afrontar un futur mediàtic davant de periodistes i xarxes socials.

És més difícil fer aquesta xerrada a La Masia que no pas en un institut?

No et pensis, l'objectiu era donar-los idees, sortides per quan un periodista els hi demana com ha anat el partit. Una possibilitat és recomanar-los a ells mateixos que facin de periodistes, que descriguin el partit. El pitjor que els hi pot passar és quedar-se en blanc, que és el gran drama del món de l'oratòria. Ells em deien "però què hem de dir", i no hi ha una única resposta. Poden explicar els seus sentiments, no hi ha problema. Al camp els hi demanem que siguin atrevits, no cal que siguin tan tímids davant del micròfon, els socis volen sentir explicacions i coses d'ells.

Tens la sensació que ara el que diu la premsa no és tan rellevant i important?

Una de les coses que explico és que els periodistes volen que l'entrevista surti bé. No cal que els hi tinguin por als periodistes, perquè ells volen que quedi bé. Es poden deixar anar i ser agradables però sense donar grans titulars.

Els eduquen per donar entrevistes planes?

Sí, els preparen perquè diguin poca cosa i no es fiquin en merders. Però això no treu que puguin fer explicacions.

Les xarxes

Joan Tejedor considera que han de comunciar sobre coses que encara no saben com gestionar-se, perquè tenen 16 anys i es troben davant d'una pressió molt gran. Però també hem reflexionat sobre les afectacions de les xarxes a joves cantants o persones que de cop i volta comencen a tenir rellevància a Twitter o Instagram, com ha passat amb els participants del Benidorm Fest.

Pots recuperar la conversa a la part de dalt de la notícia.

'El Balcó' és el programa que s'emet cada tarda de 19.00 a 21.00 a SER Catalunya, presentat per l'Anna Puigboltas. Cada dia s'expliquen temes d'actualitat en profunditat o històries curioses que criden l'atenció. També hi ha espai pel debat i la conversa en profunditat, per les entrevistes a personatges rellevants i per les anàlisis concises. A més a més, cada tarda, sona la música que tria Joan Bofill i que s'ha d'escoltar aquell dia per un motiu concret.

Hi participen col·laboradors com Jordi Amat, Llucia Ramis, Clara Blanchar, Francesc-Marc Álvaro o Raquel Tulleuda, que conversen cada dilluns sobre temes de tota mena. Els dilluns també hi ha espai per 'Senzilles i tendres', una secció que explica històries d'amor sorprenents, i per Iago Moreno, que analitza temes d'actualitat relacionats amb les xarxes o les noves tendències.

Els dimarts analitzem les pantalles i el món de la comunicació amb la periodista Mònica Planas o amb Carmen Alcaraz, que barreja l'actualitat amb les seves obsessions culinàries. També escolem tranquil·lament la veu de Josep Ramoneda, que cada setmana entrevista alguna personalitat destacada. Dimecres és el dia d'Antoni Bassas, que s'asseu a l'estudi de SER Catalunya amb un tema per posar sobre la taula. Però també hi ha espai per als llibres (amb la Susanna Ruiz, que cada setmana en tria un) i per la secció d'Andrea Villoria 'Manual d'instrucció', on coneixem professionals del món judicial o policial. A més a més, l'egiptòloga Irene Cordón ens porta dos mil anys enrere.

Dijous treuen el cap pel Balcó les Parelles de Fet, dues persones que es troben inesperadament (no saben amb qui coincidiran) i que plantegen un tema que les preocupa. La parella varia cada setmana a partir d'una alineació molt potent: Olga Viza, Judit Mascó, Sílvia Soler, David Selvas, Guillem Solé, Ada Parellada, Anna Manso, Queco Novell, Pol Guasch, Manuel Fuentes, Victòria Pagès, Elisenda Roca, David Fernández, David Carabén, Nausicaa Bonnín, Santi Balmes i Judit Culell. També hi ha temps per l'oasi polític del programa o 'Joan i Miquel' (Joan Serra i Miquel Noguer) analitzen les qüestions importants de la setmana.

Divendres hi ha 'Ciència i Connexions', amb Jordi Mir i Salvador Macip, que es troben, un per comentar un tema i relacionar-lo amb el pensament o la filosofia, i l'altre per repassar les novetats científiques. Acabem la setmana amb els 'Plans de finde', una secció desacomplexada on en Joan Bofill, la Laura Estrada, en Joan Tejedor i l'Albert Prat recomanen què fer el cap de setmana.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad