Sociedad

Les obres de la Sagrera provoquen retards diaris als trens d'alta velocitat Barcelona-Girona

Des del desembre, els trens van per via única a la sortida de Barcelona i qualsevol incidència en una de les circulacions acaba repercutint en els trens posteriors

Cobertura de vies a Bac de Roda

Barcelona

Les obres de la Sagrera estan provocant retards diaris als trens d'alta velocitat que connecten Barcelona, Girona i Figueres des de fa algunes setmanes. L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries havia assegurat que circular en via única a la sortida de Barcelona pels treballs de la futura estació no afectaria de manera significativa els passatgers. No ho havia de fer sobre el paper, però el fet de comptar només amb una via provoca que qualsevol incidència que alteri els horaris d'un comboi acabi afectant negativament la resta, amb més intensitat que si hi fossin les dues vies.

Des de finals d'any, els trens d'alta velocitat circulen en via única entre Barcelona i el nus de Mollet per les obres de la futura estació de la Sagrera. L'Administrador d'Infraestructures i els operadors van ajustar els horaris d'alguns trens perquè l'eliminació d'una via no provoqués retards ni allargués el temps de recorregut. Això i el fet que el nombre de circulacions no és molt elevat en aquest tram feia pensar als tècnics d'Adif que la via única no afectaria de forma negativa els passatgers. Però des de fa uns dies, els usuaris denuncien retards de 10 i 15 minuts en les circulacions, que en alguns casos han arribat a superar els 20 minuts.

Viatgers desconcertats

Víctor, usuari de l'AVE entre Figueres-Vilafant i Girona explica que els retards es produeixen des de fa algunes setmanes. Diu que "els trens s'aturen a mig camí i és bastant desconcertant perquè no tens informació del que passa". L'Anna relata una situació similar i la Gemma diu que, a més dels retards, hi ha un tren direcció Figueres al que directament li han allargat el temps de recorregut 8 minuts.

Fonts d'Adif expliquen a SER Catalunya que, amb els horaris teòrics dels trens, la via única no és cap problema, però que quan un comboi es retarda per qualsevol incidència, perd el seu torn d'entrada a la via única i provoca retards en cadena.

Des de Renfe, expliquen que treballen conjuntament amb l'Administrador d'Infraestructures per minimitzar aquests retards.

Tercera fase d’obres a Sagrera

A la Sagrera els treballs estan avançant. Després d’haver traslladat les vies de les línies de Mataró i de Granollers a l’interior de la futura estació la planta de Rodalies, la que estarà més avall, ja té la configuració definitiva. I ara es treballa per portar les vies d’alta velocitat a l’interior de l’edifici. Precisament són aquests treballs els que han obligat a eliminar una de les dues vies entre Barcelona i el Nus de Mollet des del passat mes de desembre.

En concret ha començat els treballs per construir-hi l'anomenada Zona de Tractament Tècnic de Trens de la Sagrera. Serà un espai amb 10 vies per estacionar trens d'alta velocitat i fer-hi algunes operacions de manteniment i logístiques. Per exemple, aquí es podrà carregar i descarregar el càtering, pujarà i baixarà la tripulació.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad