Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Els Mossos inclouen pagaments a periodistes en el cas 'Barçagate'

La policia catalana demostra que el Barça pagava diversos periodistes que defensaven Bartomeu a través d'empreses interposades i en conceptes ficticis a l'hora de facturar

Barcelona

La instrucció del cas' Barçagate' s'ha prorrogat sis mesos, fins el 29 de juliol. Segons la jutgessa, encara falten declaracions per escoltar -Bartomeu i Masferrer entre elles- i l'anàlisi d'alguns dispositius intervinguts en els registres de l'1 de març del 2021 al Camp Nou i en diversos domicilis particulars. Entre els dispositius ja analitzats, els Mossos d'Esquadra han trobat converses que demostren que el club pagava periodistes que defensaven el president i atacaven suposats rivals i ho relacionen amb el control de l'opinió pública que el club pretenia tenir a les xarxes socials. Aquests periodistes eren Marçal Lorente i Albert Lesán, qui van pactar tarifes i modes de pagament amb el mateix Bartomeu.

De fet, la policia catalana especifica que els periodistes cobraven a través d'empreses interposades, tal i com es desprèn de les converses intervingudes. Aquestes empreses eren Amalgama Marketing SL i Tormenta de Acero SL. La primera, propietat de Miquel Sambola, qui va participar en la campanya de Josep Maria Bartomeu en les eleccions del 2015 i que tenia un contracte superior als 170.000 euros amb el Barça. Un dels documents intervinguts a les oficines del Camp Nou especifica les empreses contractades per a la "reputació digital" del Barça. A banda de les societats relacionades amb el grup Nicestream (l'investigat al 'Barçagate'), en aquest document també s'hi inclou Amalgama Marketing SL.

Els Mossos també apunten als conceptes de les factures. Segons la policia, aquests conceptes serien ficticis. El mateix Bartomeu especificava als periodistes les quantitats i les empreses a qui facturar, així com també els conceptes. "Período de formación de 4 meses en comunicación empresarial" o "Elaboración de contenidos periodísticos para sus clientes" n'eren alguns.

La policia considera que aquestes empreses rebien pagaments del Barça i que, amb aquesta bossa de diners, es feien les transferències als periodistes. De fet, quan esclata la pandèmia de la Covid-19 i el Barça cancel·la els pagaments als seus proveïdors, Amalgama Marketing SL deixa d'ingressar i, en conseqüència, de pagar els periodistes. Els mateixos Mossos d'Esquadra creuen que aquestes actuacions també formen part dels delictes d'administració deslleial i corrupció entre particulars investigats en la causa del 'Barçagate'.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00