Ocio y cultura

Grabu: "Sempre estic al darrere o al costat de projectes d'altres; ara necessitava cuidar-me a mi"

L'artista de Santa Pau presenta el seu disc "Blast" aquest divendres a la Casa de la Cultura

Arnau Grabolosa "Grabu" presenta el seu disc "Blast"

Arnau Grabolosa "Grabu" presenta el seu disc "Blast"

15:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1677496356810/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Santa Pau

Malgrat tenir només 22 anys, Arnau Grabolosa, conegut artísticament com a "Grabu" fa temps que es dedica a la música. És pianista, guitarrista a bandes com la Black Music Big Band, Agnès Algueró, Júlia Blum, és productor i mànager del grup Sabana, i director del festival Mussol, que es fa a l'Apol·lo de Barcelona.

Fins ara ja havia publicat peces com "Evening Thoughts", "Feeling the grove" i aquest cap de setmana presenta el seu primer EP, "Blast". "Era una necessitat vital" apunta l'artista, "havia passat un any difícil en l'àmbit personal i molt bo en l'àmbit professional. Necessitava treure-ho tot. Sempre estic al darrere o al costat de projectes, necessitava cuidar-me a mi".

A Blast, Grabu barreja el jazz més clàssic amb sons d'una clara influència electrònica i urbana. Al grup són tres: Grabu als teclats i als sintetitzadors, Sara Oliver a la bateria i en Martí Cabarroques al saxo. "Que la música no tingui veu és buscat" explica Grabu. "No sé cantar, i la manera que tinc per expressar-me és tocant. No tenia sentit, posar-hi una veu". Afegeix que té clar que a través d'una lletra, pots ser més concret, però que ell "plasma les emocions" i així, "cadascú es pot muntar la seva pel·lícula, que també és fantàstic".

El disc és un viatge sonor amb alts i baixos, "com la vida". L'artista apunta que "l'ordre està molt meditat, i té sentit si l'escoltes de seguit". Es tracta d'una manera de trencar amb la idea que "el single és el més important".

Un disc dedicat a la vida i a la mort

Al disc, Grabu parla sobre una ruptura amorosa, l'amor, la ira o la mort. De fet, "May" està dedicat al seu avi, que va morir fa tres mesos. "Va ser un cop molt dur" diu "i sempre he processat aquestes coses creant". Per ell, és una manera "molt maca" de fer-li un homenatge i d'intentar explicar què li passava. Reconeix que li ha servit de teràpia. Un dol que també té presència a "Avi" una cançó de 40 segons on acompanya amb el piano una conversa amb el seu avi i la seva àvia. "Em feia por oblidar la veu de l'avi, i una setmana abans que passés tot, vaig decidir gravar una conversa amb ell" explica Grabu. "És un àudio que encara no he pogut escoltar sencer, però és una manera de no oblidar-lo i que quedi en un lloc tan maco com és un disc".

L'estrena del disc serà aquest divendres 3 de març a l'Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona, a les 8 del vespre. "Serà molt especial" apunta Grabu.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad