Sociedad

"Haurem de construir l'exotisme d'allò quotidià perquè haurem de tornar a seduir el turista pròxim"

L'expert José Antonio Donaire clou la jornada sobre Turisme i Sostenibilitat a Blanes amb una conferència on dibuixa els reptes del turisme del futur

José Antonio Donaire, sobre el turisme i la sostenibilitat a #SERconversa

José Antonio Donaire, sobre el turisme i la sostenibilitat a #SERconversa

16:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1677592963195/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Blanes

L'abandonament del querosè en l'aviació i l'electrificació de l'automoció abans del 2035 provocarà grans canvis en el model turístic basat en el low cost dels últims anys. Els viatges en avió no desapareixeran, diu l'expert en turisme, José Antonio Donaire, però com que seran més cars (més del doble que ara) seran més esporàdics i comportaran estades més llargues, lluny del viatges actuals d'una mitjana de menys de 7 dies.

Tampoc el desplaçament en cotxe serà com ara. No hi ha capacitat per substituir tots els cotxes amb motor de combustió actuals o els híbrids per vehicles elèctrics i el transport col·lectiu serà imprescindible no només per anar a treballar sinó també per a un oci que anirà en augment perquè l'esperança de vida segueix avançant i el temps de treball s'escurçarà.

I tot això, adverteix Donaire, farà que ens haguem de tornar a obrir al turisme de proximitat, comportarà saber trobar l'exotisme d'allò quotidià i entendre les destinacions en sentit ampli per oferir aquesta estada més llarga a un turista que haurà pagat molt per un bitllet d'avió. No només això. No tindrà sentit gastar en importar productes o béns a segons quin preu i això ens obligarà a tornar a mirar al producte de proximitat, i no estem parlant només d'aliments.

Aquestes i altes claus les explica Donaire en la conferència que ha posat punt i final al #SERConversa sobre Turisme i Sostenibilitat que hem fet a la casa Saladrigas de Blanes i que podeu recuperar, sencera, aquí.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad