Ocio y cultura

El bé i el mal dins "La casa dels caps de setmana"

L'escriptora gironina Marta Pasqual ha guanyat el premi Just Casero amb aquesta novel·la

Marta Pasqual presenta "La casa dels caps de setmana"

Marta Pasqual presenta "La casa dels caps de setmana"

16:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1677682608065/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

Marta Pasqual acaba de guanyar el premi Just Casero amb 'La casa dels caps de setmana', on una casa que estava pensada per anar a gaudir s'acaba convertint en un infern. Les tres dones que protagonitzen la novel·la, de tres generacions diferents, representen l'evolució de com s'ha tractat en família el tema que vertebra la trama: l'abús a menors. "L'àvia sap que si diu alguna cosa, es queda sense la seva estabilitat econòmica. La segona generació, no sap si és víctima o no" explica l'autora, "No és fins a la tercera generació, la Sara, que agafa el toro per les banyes i ho denuncia". Pasqual també apunta que aquest personatge volia ser un reflex de la generació actual, que se sent més empoderada.

"La casa no és una protagonista més, és la protagonista" aclareix Pasqual. "Tot passa allà, i justament això em permet mostrar una dualitat: de portes endins tot està malament, i de cares enfora, és una família ideal". De fet, aquesta contraposició del bé i el mal és un tema que li interessa a l'autora, i que ja va explorar amb la seva altra novel·la, 'El malaventurat Senyor Clauss', on dona veu a un nazi alemany. "M'interessa la part humana, les parts fosques i lluminoses que conviuen."

Aquí dona veu també a l'abusador, tot i que reconeix que "en tenia dubtes". "Ell sap que el que està fent no està bé, però és un addicte, no pot parar-ho. Ho porta dins". Malgrat això, l'autora també volia mostrar "la vida tal com és". I per això, que a part de moments dolents, també ha inclòs moments feliços de la infància de la Sara. Quan juguen amb les bicicletes, van a buscar granotes... perquè ha volgut reflectir que patir abusos, "no t'ha de portar a condemnar tota la infantesa".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad