Sociedad

La Fundació Philippe Cousteau s'instal·la a l'Estartit

Preveu inaugurar la seva seu científica a l'antic parc d'atraccions 'JOCS' de l'Estartit el juliol del 2024

Recreació de la Fundació Philippe Cousteau

Recreació de la Fundació Philippe Cousteau / Fundació Philippe Cousteau

Girona

La seu científica mundial de la Fundació Philippe Cousteau s'instal·larà a l'Estartit. S'ubicarà a l'antic parc d'atraccions 'JOCS', propietat de la Fundació Mascort (que cedeix l'espai), tindrà laboratoris, tancs d'aigua de mar, un auditori, biblioteca, restaurant i s'hi formaran submarinistes i treballadors del sector nàutic. També acollirà un Institut d'Estudis del Mar.

Les obres del complex, que sumarà 6.000 metres quadrats, es faran en dues fases i costaran 4 milions d'euros. L'objectiu és que la primera fase s'enllesteixi el juliol del 2024 i que la segona i definitiva entrin en funcionament un any després.

Un dels laboratoris se centrarà en biologia marina i l'altre en el control de la contaminació de les aigües via satèl·lit. Més enllà de la recerca, però, la nova seu científica mundial es focalitzarà en la reintroducció d'espècies marines amenaçades.

També hi haurà un auditori per a exposicions i conferències, un centre de documentació i un restaurant temàtic. I tot, energèticament sostenible gràcies a una pèrgola amb plaques fotovoltaiques que fins i tot permetran abocar l'excedent a la xarxa i un sistema de recollida d'aigües plujanes.

En paral·lel, la nova seu científica mundial permetrà que el municipi aculli diversos projectes que impulsarà la Fundació Philippe Cousteau, com el Congrés Internacional de Pesca de la Mediterrània. L'espai també acollirà l'Institut d'Estudis del Mar-Philippe Cousteau, que impartirà cursos professionals de marina mercant -fins ara inèdits a Girona- i també formarà submarinistes.

Preservar la biodiversitat marina

La Fundació Philippe Cousteau Unió dels Oceans va néixer ara fa 24 anys. S'inspira en el llegat de Philippe Cousteau, fill del conegut oceanògraf francès. Treballa per a la conservació del medi ambient i la biodiversitat marina, el desenvolupament sostenible, la cooperació internacional i la preservació dels mars i oceans.

Podeu escoltar l'entrevista que hem fet a l'#AquiGirona al director de planificació de la Fundació Philippe Cousteau, Roger Figueras.

Roger Figueras, director de planificació de la Fundació Philippe Cousteau

07:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1677683360222/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad