Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Santi Arisa: "Quan vaig crear La Sardanova els més puristes van dir que La Sardana era intocable, immortal i sagrada"

Només li queda cantar òpera per haver tocat tots els pals de la música

Llapis de memòria de Santi Arisa (01/03/2023)

Llapis de memòria de Santi Arisa (01/03/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230301_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria del membre de grups de música tan mítics com Fusioon o Pegasus, el bateria, cantant i compositor Santi Arisa.

La primera cançó que hem escoltat és Sixteen Tons versionat pel mateix Santi Arisa i el cantant José Guardiola; "vam fer la versió d'aquesta cançó dels Platters al Arisa Music Show que vaig fer l'any 1986 per celebrar els meus vint-i-cinc anys de trajectòria musical. La lletra d'aquesta cançó em recorda a la vida i als grans esforços que he hagut de fer durant tota la meva carrera de músic". Tot seguit ha sonat King Creole d'Elvis Presley; "vaig veure la pel·lícula on sona aquesta cançó l'any 1958 quan tenia onze anys. Em va despertar la meva passió pel rock and roll i em va inspirar per, anys després, fundar el grup Santi Arisa Y Su Ritmo... precisament em deien així perquè em movia molt i tenia molt de ritme".

How High The Moon d'Ella Fitzgerald és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria del músic Santi Arisa; "la vaig descobrir quan, amb catorze o quince anys, vaig entrar al món del jazz i l'estil de l'Ella em va enamorar bojament. Gràcies a Déu, anys més tard, la vaig poder veure actuar en directe al Palau de la Música... la millor". A continuació hem escoltat 21st Century Schizoid Man de King Crimsom; "de jove vaig marxar a viatjar primer per Escandinàvia i després per Orient, i a la tornada vaig descobrir el rock progressiu amb cançons com aquesta i em va meravellar. Vaig decidir que jo també volia fer aquell estil de música i així ho vaig fer".

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria del Santi Arisa: I'm a Man de Chicago Band -"quan vaig tornar de la mili vaig formar el grup Fusioon inspirat en aquest tipus de rock amb metalls", Sardanova del mateix Santi Arisa -"és el meu homenatge a la música popular i tradicional catalana, quan l'escolto encara m'emociono"- i, per acabar, ha sonat -un moment de res- Over The Rainbow de Judy Garland -"quan vaig veure El Màgic d'Oz em vaig enamorar de la cançó i de la interpretació de la Judy Garland.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00